Obavijesti

Sport

Komentari 14

Vodi ih islandska gromada, a svi igrači dolaze iz domaće lige

Vodi ih islandska gromada, a svi igrači dolaze iz domaće lige
1

Bahreinska rukometna reprezentacija jedna je od najboljih ekipa Azije, ali još kaska za svjetskom rukometnom elitom. Vodi ih bivši islandski izbornik Aron Kristjansson, a Bahrein na SP-u nije uzeo ni bod

VIDEO

Prije nego što išta napišemo valja istaknuti - Hrvatska je protiv Bahreina apsolutni favorit i sve osim pobjede 'kauboja' bilo bi veliko i neugodno iznenađenje.

Bahrein je u svjetskom rukometu liliputanac, ali u Aziji kudikamo bolje kotira. Guðmundur Guðmundsson postavio je temelje rukometa u Bahreinu s kojima je uzeo srebro na zadnjem Azijskom prvenstvu. Ostali su za dva gola prekratki protiv Katara.

Kladionice

Koeficijent na pobjedu Hrvatske je 1,01, a na Bahrein čak 25.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bahrein drži fenjer grupe B sa sva tri poraza i groznom gol razlikom -33. Izgubili su od Islanda, Makedonije i Španjolske.

Utakmica se igra u 18:00 u Münchenu u velikoj Olympiahalle.

Uspon rukometa u Bahreinu

Tamošnji rukometni savez odlučio je razvijati taj sport, a pomalo ih je šokirao Guðmundur Guðmundsson koji je otišao uoči Svjetskog prvenstva kako bi spasio svoj Island. Ipak, Bahreince nije ostavio praznih ruku pa im preporučio svog zamjenika - Arona Kristjanssona.

Radi se o bivšem pivotu islandske reprezentacije koji je godinama igrao u Bundesligi, a osim što je izbornik Bahreina, vodi danskog prvoligaša Aalborg.

Kristjansson glasi za trenera koji teži agresivnosti, a upravo je to komponenta koja nedostaje azijskim reprezentacijama. Te, nazovimo ih 'manje reprezentacije', moraju imati agresivnost kako bi parirali europskim momčadima koje imaju puno veću kulturu igranja te više taktičke i tehničke potkovanosti.

Tko su im najbolji igrači?

Veliki problem bahreinske selekcije je manjak iskustva u ozbiljnim utakmicama. Svi igrači u rosteru igraju u bahreinskoj ligi, a najveća zvijezda je Husain Al Sayyad, srednji vanjski koji je najbolji strijelac u povijesti Bahreina. Omaleni, 175 centimetara visoki razigravač za reprezentaciju je utrpao 650 golova, a stilom igre podsjeća na Ivana Balića, ili od recentnijih igrača, na Igora Karačića.

Najveća nada bahreinskog nogometa je Hasan Madan. Lijevi vanjski visok je 194 centimetra i ima razoran šut. Visoki igrači poput Madana nasušno su potrebni toj azijskoj momčadi jer im je prosječna visina svega 182 centimetra.

Taktičke prednosti Hrvatske

Hrvatska se ne smije upustiti u trku i preveliko trošenje na parketu. Igrači Line Červara trebaju težiti dugim napadima uz brz protok lopte jer će na površinu isplivati sve obrambene manjkavosti Bahreina. 

Također, Hrvatska će na poziciji pivota imati veliku prednost. Robusni Željko Musa svojim bi fizikalijama (200 cm i 103 kg) trebao 'pojesti' slabašnog Mohameda Merzi koji sa 183 centimetra i svega 83 kilograma neće moći parirati našem pivotu.

Pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, a ovakva utakmica bit će idealna za uigravanje novih taktičkih shema te za odmaranje igrača uoči okršaja sa Španjolskom za prvo mjesto u grupi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac