Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Volontirali smo za klub, a vani su nas častili pivom i kolačima'

'Volontirali smo za klub, a vani su nas častili pivom i kolačima'
5

Medveščak je u posljednjoj utakmici u EBEL-u izgubio od Znojma u Ledenoj dvorani 11-2. Na tribinama je bilo 3500 gledatelja, a za 'medvjede' su posljednjih tjedana igrali samo domaći dečki

VIDEO

Bilo je i suza na tribinama, vidjelo se koliko to ljudima znači. Koliko vole Medveščak i koliko im je žao što se klub našao u ovakvoj situaciji, rekao nam je Domen Vedlin (32), trener i igrač u zagrebačkom klubu.

Medveščak je posljednju utakmicu u EBEL-u odigrao u nedjelju navečer. Lako je moguće da je to posljednja utakmica zagrebačke momčadi u ovoj ligi uopće. Financijski problemi učinili su svoje. Znojmo je u Ledenoj dvorani pobijedio 11-2.

- Hvala navijačima, pa njih 3500 je došlo na tribine u ovoj posljednjoj utakmici - kaže nam Bruno Fičur (21) i nastavlja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio nam je to 26. poraz zaredom u ligi. Jednostavno, nismo se posljednjih tjedana nikako mogli nositi s profesionalcima iz drugih klubova. Mi smo amateri i praktički smo igrale utakmice bez treninga.

Bruno je centar, u hokeju je od četvrte godine.

- Doista, nije nam bilo lako u ovim utakmicama. Primjerice, prošlog tjedna u Salzburgu smo imali samo deset igrača. Imali smo dva golmana i samo dvije linije sa po pet igrača. Odmarali bi se u prosjeku 30-ak sekundi, a onda bi se morali vratiti na led. Protivnici bi jako ušli u utakmici, zabili bi nekoliko golova, a onda bi ipak malo spustili tempo. Nisu više tako jako klizali, nisu igrali svom snagom - rekao je Fičur i dodao:

Pokretanje videa...

Hokejaši Medveščaka istupili iz EBEL lige 00:40

- Mi smo posljednjih tjedana u klubu volontirali. Moram reći da su nas i navijači i igrači ostalih klubova ugodno iznenadili. Dobili bismo ovacije gdje god bismo gostovali, a i igrači bi na nam rukovanju znali čestitati na hrabrosti i borbi. U Bolzanu i Salzburgu smo dobili i nagrade. Poslije utakmice su nas počastili pivom, tortom i kolačima.

Medveščak doista posljednjih tjedana proživljava jedno od najtežih razdoblja u svojoj povijesti. Nitko ne zna što će se dogoditi.

- Mi smo igrali utakmice bez treninga. Neki od nas igraju na dvije strane. Igrali su u EBEL-u i u drugoj ligi Slovenije. Znalo nam se dogoditi da imamo i po šest-sedam utakmica u deset dana - kaže Luka Jarčov (22), desno krilo "medvjeda". 

On je u EBEL-u igrao za Medveščak, a u ligi Slovenije igra za Zagreb.

- Ne znamo što će se dogoditi - rekao je Damir Buković i dodao:

- Bilo je lijepo vidjeti sve te ljude koji su nas dolazili podržavati unatoč porazima.

Damir je završio ekonomiju, Bruno studira Geološko inženjerstvo, a Luka je student Kineziologije. Hokej im je svima velika ljubav.

- Vidjet ću što ću sad, želim se profesionalno baviti ovim sportom. Vani profesionalci u EBEL-u zarađuju između 3000 i 6000 eura. Obožavam hokej, navijač sam Edmonton Oilersa. Triput sam bio u Kanadi na njihovim utakmicama. Zaljubio sam se u ovaj sport i htio bih ga igrate i dalje, ali ne više kao amater - rekao nam je Bruno Fičur.

Ovi su momci posljednjih tjedana bili pravi heroji Medveščaka. Kluba koji je igrao EBEL, kluba koji je igrao KHL, a sad je pitanje u kojoj će ligi igrati idućih godina. 

- Mi smo dali sve od sebe. Da smo barem mogli trenirati između utakmica, onda bismo sigurno bili i malo bolji. Ne bismo baš gubili s tolikom razlikom - rekao je Luka.

Ledena je posljednjih godina bila dom dobrih hokejaških utakmica, punio je Medveščak i Arenu, ali sad nitko ne zna odgovor na pitanje kako dalje... 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje