Obavijesti

Sport

Komentari 0

Vraća se legendarni Matuta: Postaje trener Dinamo Moskve

Vraća se legendarni Matuta: Postaje trener Dinamo Moskve
1

Legendarni hrvatski trener Dragan Matutinović trebao bi se vratiti na veliku klupsku, a možda i reprezentativnu, vaterpolsku scenu. Uskoro bi trebao postati novi trener moskovskog Dinama

VIDEO

Kada smo se posljednji put čuli, a tema je bilo polufinale Svjetskog prvenstva protiv Španjolske koju je nekoć vodio, i ne samo to, već je digao u europski vrh, otkrio je da se vraća na veliku scenu. Pritom je ostao zakopčan jer "zadnji put kad je istrčao u javnost, propalo je sve". U igri je, u svakom slučaju, bio veliki europski klub. Možda i reprezentacija...

Odmah nam je tada Dragan Matutinović bez potpitanja naglasio kako to 100 posto nije Jadran Split jer tu bi epizodu najradije izbrisao, kao i onu sa ženskom vaterpolskom reprezentacijom. Sada smo, pak, odlučili malo zagrebati nakon nekih informacija koje su stigle do nas i provjeriti: "Je li to Dinamo Moskva?"

- Ha, ha, ha - bila je njegova inicijalna reakcija.

- Evo, odgovorio sam vam sa smiješkom.

Propali Prlainović i Aleksić

I prije nego što smo tražili konkretniju potvrdu, nastavio je.

- Bio sam u Moskvi sedam dana, upoznao ekipu. To je odlična mlada momčad. Međutim, još nismo ništa konkretizirali jer čekam papire.

U nadi da će se ta papirologija riješiti, valjda su vam spomenuli i ambicije koje su...

- Ma najveće, kao i uvijek.

Nismo ni trebali pitati, tako je to kod Matute. Samo što se nekako bojimo da će mu biti malo teže nego u proteklom razdoblju njegovom, valjda "budućem", prethodniku Maratu Zakirovu. On je prije dvije godine dobio pravu zvijezdu u momčadi, Duška Pijetlovića. Uz još dva srpska internacionalca Gavrila Subotića i Nikolu Rađena tu je (bila) cijela okosnica ruske reprezentacije (Lazarev, Nagaev, Holod, Lisunov). Moćna momčad kod koje je, primjerice, pretprošle sezone izgubio i dubrovački Jug.

'Španjolci nisu znali što je trening, ja sam ih digao u vrh'
'Španjolci nisu znali što je trening, ja sam ih digao u vrh'

Ambicije ruskog kluba trebale su se dodatno potencirati, na tu jezgru za novu su sezonu već bili dogovoreni Andrija Prlainović i Milan Aleksić, da bi njihovi transferi propali s iznenadnom direktorovom smrti, čovjeka koji je držao proračun. Financijske garancije odjednom nije bilo, pa se još uvijek ne zna tko će od stranaca ostati (ili doći), kao ni od gore spomenutih domaćih igrača. Ne zna to još ni Matuta, osim što su iz Moskve poručili da će i to uskoro otkriti.

Čeka rusku reprezentaciju

Dinamo je posljednje dvije sezone s pozivnicom imao izravan ulazak u skupinu Lige prvaka, sada će to morati kroz kvalifikacije koje kreću, za Ruse, već krajem ovog mjeseca u Šapcu. Vremena da Matuta to posloži kako bi htio u prvom klupskom angažmanu nakon njemačkog Neustadta prije četiri godine, dakle, nema još puno.

Da, nismo zaboravili ni onaj dio o reprezentaciji. Matuta bi, dakle, trebao postati i novi izbornik ruske reprezentacije.

- Ni to još ne mogu sa sigurnošću reći, razgovarali smo o tome i da bih volio, to sigurno.

I sa 65 godina pun je elana. I bit će, kako je rekao, sve do 70.

Klubovi koje je Matuta vodio:

  • KPK
  • Mornar Split
  • Barcelona
  • Montjuic
  • Šibenik
  • Jadran Split
  • POŠK
  • Olympiakos
  • Ethnikos
  • Pescara
  • Al Ittihad
  • Pinheiros
  • Neustadt
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica