Obavijesti

Sport

Komentari 8

Vrankovićev double - double za slavlje Splita nad Cibonom...

Vrankovićev double - double za slavlje Splita nad Cibonom...
1

Pred oko 1.500 gledatelja košarkaši Splita večeras su na svojim Gripama svladali Cibonu te su potvrdili kako s pravom imaju visoke ambicije u kup natjecanju i u doigravanju za prvaka Hrvatske.

VIDEO

U okviru 15. kola hrvatskog košarkaškog prvenstva Split je večeras na Gripama svladao Cibonu 82:74 te tako potvrdio da njegove ambicije u kupu i prvenstvu sežu i dalje od polufinala. Dvoboj dvije momčadi izmučene ozljedama, brojnim putovanjima i ritmom od dva susreta tjedno, bolje su se snašli domaćini, koji su agresivnijom igrom i dobrom obranom tijekom zadnje četvrtine došli do osjetnije prednosti koju su zadržali do kraja.

Tijekom cijelog susreta momčad trenera Ivana Velića mučila se s organizacijom igre i šutom, a 3 ubačene trice iz 31 pokušaja najbolje svjedoče koliko su gosti bili nemoćni.

- Nismo dobro igrali večeras, tome je doprinijela agresivna igra Splita, promašivali smo otvorene šuteve, to nas je uvelo u nervozu i lošu obranu... - kazao je trener Cibone, koja je večeras zaradila čak četiri tehničke pogreške zbog prigovora sudačkoj trojci.

- Čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi, mi se okrećemo sljedećim utakmicama, nadam se samo da ćemo ''preživjeti'' i večeras su nam se ozlijedila dvojica igrača. Split je s nova tri igrača i trenerom nova momčad i mogu se ''pokokati'' i sa Zadrom i sa nama – zaključio je Velić.

Trener Splita Ivica Skelin ima puno više razloga za dobro raspoloženje, ali i optimizam uoči nastavka sezone.
- Večeras nemam primjedbi, momci su odigrali dobru utakmicu i nadam se da će im ovo biti poticaj da nastave ovako i dalje.

Navijače Splita posebno raduje učinak Antonija Vrankovića, koji je za 27 minuta na parketu upisao double - double, 20 koševa i 12 skokova, no više od statistike raduje ih njegov obrambeni učinak.

- Njegova igra je iznenađenje i za mene i za navijače zbog toga što mi nismo ni znali što od njega možemo očekivati. Bio je na prestižnom sveučilištu, no tamo nije igrao, nama je došao nakon što je počeo sezonu u trećoj španjolskoj ligi, što nije pravo mjerilo... Nadam se da će ovako nastaviti i da će imati podršku publike – kazao je Skelin.

Atmosfera na Gripama bila je dostojna velikog derbija, preko 1.500 gledatelja dobrodošla su promjena za sve, pa i za gostujućeg trenera.
- Sjajno je igrati u ovakvoj atmosferi, ovo je veliki dobitak za cijelu hrvatsku košarku – kazao je Velić.

Kod Splita uz Vrankovića vrijedi istaći i učinak američkog razigravača Jamesa Washingtona, koji je za 35 minuta zabio 12 koševa uz 10 asistencija, te efikasnog Tomislava Gabrića koji je zabio 21 koš, a kod gostuju bolji od ostalih bili su organizator igre Matic Rebec s 16 koševa i Mate Vucić s 14 koševa i 9 skokova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe