Obavijesti

Sport

Komentari 8

Vratili se srebrni rukometaši: U finale smo ušli baš kukavički

Vratili se srebrni rukometaši: U finale smo ušli baš kukavički
13

Mlada hrvatska rukometna reprezentacija vratila se s EP-a sa srebrnom medaljom te sa dva igrača u najboljih sedam prvenstva. Uz to Mandalinić je i MVP prvenstva

VIDEO

Izvedba u finalu je možda i mogla biti bolja, no zbog ozljeda i problema s nekim igračima koji su igrali načeti možemo biti zadovoljni, rekao je izbornik srebrnih rukometaša do 20 godina Silvio Ivandija. 

Hrvatska je Europsko prvenstvo otvorila s iznenađujućim porazom od Portugala i zatvorila ga s debaklom u finalu protiv Španjolske izgubivši čak 34-21.

- Portugal je s jednim porazom završio peti i malo su nas iznenadili u prvoj utakmici na prvenstvu. Imaju odličnu reprezentaciju. Ali onda smo nanizali pet pobjeda. Zadnja utakmica nije realna slika ove momčadi - kaže Ivandija.

Da je Hrvatska još jednom odigrala odličan turnir govori i podatak da je Stipe Mandalinić MVP i najbolji lijevi vanjski EP-a, a Teo Čorić najbolji pivot.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da je Ante Kaleb bio zdrav do kraja možda bi i on bio u sedmorci prvenstva - dodao je Ivandija.

U pet natjecanja Ivandijina momčad je uzela četiri medalje, a sljedeće godine ih čeka SP u BiH. Bit će to posljednje juniorsko natjecanje ove generacije, a dečki su obećali novu medalju za oproštaj. Nakon toga neki od njih odlaze u A reprezentaciju. Jedan od glavnih kandidata je topnik Stipe Mandalinić.

- U finale smo ušli kukavički, baš kako je izbornik rekao. U obrani nije bilo složnosti, u napadu katastrofa počevši od mene. Nisam puknuo po golu kako treba. Falio nam je i Kaleb koji je naš pokretač. Malo jesmo tužni, ali ovo je veliki uspjeh. Puno njih je ostalo iza nas - rekao je najbolji igrač Europskog prvenstva, mladi Stipe Mandalinić kojeg mnogi već vide kao nasljednika Blaženka Lackovića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener