Obavijesti

Sport

Komentari 535

Lekcija iz rukometa: Jako smo željeli dobiti, ispalo je gaženje

Lekcija iz rukometa: Jako smo željeli dobiti, ispalo je gaženje
15

Hrvatska rukometna reprezentacija razbila je Srbiju u 2. kolu olimpijskog turnira u Londonu i slavila s čak osam golova prednosti. Na kraju je bilo 31-23 za Hrvatsku...

VIDEO

Čekali smo od siječnja da bismo pokazali Srbiji da polufinale Eura u Beogradu jednostavno nije bila prava slika i pravi odnos snaga između Hrvatske i Srbije u rukometu. Kad je sudac odsvirao kraj utakmice, hrvatski igrači slavili su kao da su osvojili Olimpijske igre. Pregazili su Srbiju 31-23 u dominantnoj utakmici u kojoj naš protivnik nije imao baš nikakve šanse.

- Jako smo željeli dobiti, a ispalo je baš gaženje. S ovakvom obranom mogli bismo daleko. Pobjedu posvećujemo hrvatskim navijačima - rekao je vođa obrane Jakov Gojun.

Upravo je obrana bila jedan od ključeva uspjeha i dominacije koju je hrvatska rukometna reprezentacija pokazala u utakmici protiv Srbije. Ivano Balić uoči utakmice najavio je da su spremni na sve, pa i na "tabanje". 

"Tabanja" nije bilo, ali bilo je prave "razbijačine" u sportskom smislu. Kako najbolje sažeti predstavu Hrvatske protiv Srbije? Demonstracija moći. U svim aspektima.

Sve je kretalo od obrane, potom su slijedile kontre. Koliko su ih samo istrčali Ivan Čupić i Manuel Štrlek... Mirko Alilović odlično je branio i od početka najavio Srbiji da im se loše piše. Posebno su bili "nabrijani" hrvatski igrači koji kao da su osjećali da su ostali dužni navijačima.

Ovo je bio baš lijep dan. Obećavam da ćemo se i dalje bacati na glavu, Ivan Čupić

Srbija je u par navrata stigla na gol prednosti, no odgovorili smo još jače i potpuno ih pomeli s terena. Odlična predstava Hrvatske i istaknuta kandidatura za pohod na zlatnu medalju.

Briljirao je Ivan Čupić s osam golova. 

- Utakmica sa Srbima ne može biti kao svaka druga. Tko to kaže, taj laže. Ovo je bio baš lijep dan. Sve je bilo dobro. Ne treba sad biti euforičan, ali obećavam da ćemo se i dalje bacati na glavu - rekao je Čupić.

Odlično su Čupića pratili Manuel Štrlek i Igor Vori s pet golova, a Marko Kopljar, Blaženko Lacković i Domagoj Duvnjak zabili su četiri gola. Mirko Alilović je imao osam obrana, a Venio Losert sedam.

Srbiju je predvodio Vujin sa šest golova, a Vučković je dodao per. Njihov golman Stanić imao je devet obrana.

- Izbornik može biti ponosan na nas. Ispunili smo sve što je od nas tražio. Možemo daleko s ovakvom igrom. Pucamo od snage i što je najvažnije, nema ozljeda - rekao je Domagoj Duvnjak.

Što se ne vraćate p...?!

Nije svejedno gubiti s pet ili osam razlike! Što se ne vraćate p...?! galamio je srpski izbornik Veselin Vuković u minuti odmora pred kraj utakmice. 

Srbija je prestala igrati shvativši da protiv nas jednostavno nema šanse. Posebno je to naljutilo srpskog izbornika koji je igrače nazvao pogrdnim imenom. Nije ih to previše dirnulo...

Đoković "pomeo" Roddicka da bi gledao Srbiju i Hrvatsku

Srpski Blic nakon ekspresne Đokovićeve pobjede protiv Andyja Roddicka (6-2, 6-1), piše kako je srpski tenisač htio što prije "riješiti" Roddicka kako bi mogao gledati rukometni derbi protiv Hrvatske. Đoković je poznati zaljubljenik u rukomet, ali ovoga puta za njegove živce bi bilo bolje da je ostao malo duže na teniskom terenu.

Olimpijske igre, rukomet (m), 2. kolo:

Hrvatska - Srbija 31-23 (13-9)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 535
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica