Obavijesti

Sport

Komentari 22

Vrijeme za otkaz Madunoviću? Split nanio Zagrebu 10. poraz

Vrijeme za otkaz Madunoviću? Split nanio Zagrebu 10. poraz
5

Nogometaši Splita vratili su se na četvrto mjesto pobjedom kod Zagreba 2-1 uz promašeni penal, što je "pjesnicima" već deseti poraz u 14 kola. Još nisu slavili

VIDEO

Zagrebovoj krizi ne nazire se kraj. Izabranici Dražena Madunovića izgubili su deseti put u 14. kolu MAXtv Prve lige te ostali zakovani za dno ljestvice sa samo četiri boda. Split je u Kranjčevićevoj pobijedio 2-1 u utakmici s tri penala, od kojih je samo jedan bio i realiziran.

Mirko Oremuš doveo je crvene u vodstvo na samom kraju prvog poluvremena, kad je iz blizine pospremio loptu u mrežu nakon ubačaja Ivana Pešića s desne strane i tako zaključio polukontru gostiju.

"Pjesnici" su mogli izjednačiti u šestoj minuti nastavka, nakon što je Rugašević u gostujućem šesnaestercu srušio Šehića, a Vučemilović-Šimunović dosudio penal. Danijel Zagorac, međutim, obranio je penal Lovru Mediću.

Novu šansu iz najstrože kazne bijeli su dobili samo sedam minuta poslije. Ovaj put Woon je skrivio penal na Šulcu, a precizan izvođač penala u 60. minuti bio je Valentino Stepčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Split je odgovorio u sljedećoj minuti, kad je Slavko Blagojević zatresao prečku. Livaković se spasio tada, ali ne i u 78. minuti. Akciju je započeo Blagojević ubačajem u šesnaesterac kojeg Livaković nije mogao očistiti, a odbijanac je u mrežu domaćina pospremio Miloš Vidović.

Treći penal na utakmici dosuđen je četiri minute poslije, ovaj put za Split. Bagarić je pao u šesnaestercu i dao šansu Blagojeviću koji pogađa prečku. Teži poraz domaćih spriječio je u nadoknadi Livaković bravuroznom obranom Mršićeva pokušaja.

Split je pobjedom došao na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice s 22 boda, pet manje od Dinama i tri više od Intera. Zagreb je već odavno "fenjeraš", a devetoplasirani Osijek bježi mu šest boda. U sljedećem kolu Zagreb ide u goste Istri 1961, dok Split dočekuje Dinamo. Prije toga Zagreb igra kući protiv Istre u osmini finala Kupa.

MAXtv Prva liga, 14. kolo:

  • Zagreb - Split 1-2 (Stepčić 60' (pen.) / Oremuš 43', Vidović 78')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka