Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vrnil se Gašper! Slovenac opet u Medveščaku, stigao i Nikolić

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 5

ČETVRTI PUT U MEDVJEDIMA Gašper Krošelj je elitni golman za ligu EBEL-ova ranga. Svi ga dobro znamo. Jako sam sretan što smo ga vratili u Zagreb, rekao je sportski direktor 'medvjeda' Aaron Fox

Hokejaši Medveščaka, koji će sljedeće sezone igrati u EBEL-u, u utorak su se pojačali vratarima Gašperom Krošeljem i Vitom Nikolićem te slovačkim napadačem s iskustvom igranja u NHL-u Jozefom Balejem.

Krošelj (30) je u zagrebačkom klubu branio u tri navrata. U Medveščak je prvi puta stigao 2006. godine kada je za klub branio u IEL-u i Prvenstvu Hrvatske. Nakon kratke epizode u Slaviji Krošelj se 2008. ponovno vraća u zagrebački "brlog" gdje je ostao naredne tri sezone, a posljednje dvije branio je u EBEL-u.

Treći boravak u Medveščaku zbio se u sezoni 2015/16.  kada je odradio 28 utakmica u KHL-u, a iste je sezone osvojio Svjetsko prvenstvo Divizije 1A sa Slovenijom postavši najboljim vratarom turnira. Prošlu je sezonu odradio u švedskom AIK-u, a imao je priliku braniti i na Svjetskom prvenstvu te kvalifikacijama za Olimpijske igre.  

- Gašpera svi znamo iz njegova vremena provedenog ovdje. On dolazi na poziciju vratarske jedinice. Smatramo da je elitni golman za ligu EBEL-ova ranga i trebao bi nam dati šansu da pobijedimo u mnogim utakmicama. Jako sam sretan što smo ga vratili u Zagreb - rekao je sportski direktor kluba Aaron Fox..

Potvrđeno je i kako će sljedeće sezone golmansku liniju dodatno osnažiti rođeni Zagrepčanin Vito Nikolić, 19-godišnjak koji je juniorsku karijeru nakon KHL Mladosti nastavio u slovačkim Topolčanyjma i Dubnici prije prelaska u Maribor. Prošlu je sezonu nastupao za Medveščak u EBYSL-u, a stalni je član i nacionalne vrste do 20 godina.

Balej (35) je u sezoni 2003/04. odigrao četiri susreta za Montreal Canadiense te 13 za New York Rangerse. Bilježio je te sezone Balej odlične brojke i u AHL-u gdje je u 60 susreta upisao 62 bodova što ga je 2004. godine dovelo na All-Star utakmicu te lige.

Prošle sezone skrasio se u švicarskom NLB-u postigavši 44 boda u 43 utakmice, a posljednji mjesec prije završetka sezone bio je u Ambri-Piotti zajedno s Gordiejem Dwyerom i sadašnjim trenerom Medveščaka Cameronom. 

- Jozef je odličan napadač s vrhunskim udarcem i velikom vjerojatnošću pogodaka. Ima jako puno profesionalnog iskustva, a prošle je sezone u švicarskoj B ligi bilježio prosjek od boda po utakmici te je kraj sezone proveo u momčadi s Dwyerom i Cameronom. Obojica su o njemu govorila biranim riječima. On je pravi profesionalac u vrhunskoj formi i vrlo kompetitivnog duha - rekao je Fox.

Komentari (4)
  • Dobro nam došli :)

    2. 8. 2017,   06:07
  • dobro dosli , sve ovo je jako niske kvalitete za EBEL. za ligu slovensku je OK.

    2. 8. 2017,   08:10
  • Toliko o tom jako priželjkivanom povratku u EBEL. A ovo ionak nije završni roster. "Malo" deremo preko bodovnog praga. Nek je nama došo Krole pa makar za dobra stara vremena. Ova sezona je ionako vjerojatno zadnja sezona u nekoj ligi a da nije domaća - bar za izvjesno vrijeme...

    2. 8. 2017,   09:15