Obavijesti

Sport

Komentari 50

Vrsaljko mu spasio život, a svi su plakali kad je išao iz kluba...

Vrsaljko mu spasio život, a svi su plakali kad je išao iz kluba...
1

Fernando Torres (35) objavio je kraj svoje karijere. Dijete je Atletico Madrida, a igrao je još u Liverpoolu, Chelseaju, Milanu i Sagan Tosu. U karijeri je osvojio europsko i svjetsko zlato, Ligu prvaka te Europsku ligu

VIDEO

Imam važnu objavu. Nakon 18 uzbudljivih godina došlo je vrijeme da završim karijeru, napisao je na svom Twitteru Španjolac Fernando Torres.

- U nedjelju u 10 sati po japanskom vremenu održat ću konferenciju za medije na kojoj ću objasniti sve detalje. Vidimo se! - dodao je u svojoj poruci.

Španjolski napadač odlučio je da je vrijeme za mirovinu. Popularni El Nino osvajao je zlatne medalje sa španjolskom reprezentacijom na Europskom i Svjetskom prvenstvu, Ligu prvaka sa Chelseajem i Europsku ligu s Chelseajem i Atletico Madridom.

Dijete je madridskog Atletica, a u klubu je igrao u dva navrata. U prvu momčad je ušao 2001. godine, a zadržao se sve do odlaska u Englesku 2007.  U Liverpoolu je pokazao sve čari svog talenta, ali najveću pogrešku karijere napravio je kada je odlučio u transferu vrijednom 58,5 milijuna eura otići u Chelsea. U Londonu se nije snašao, forma mu je drastično pala, a postao je i predmet zezancije među navijačima. U 110 odigranih utakmica uspio je zabiti samo 20 golova. 

Igrao je i u Milanu, a prošlu sezonu je proveo u japanskom Sagan Tosu.

REUTERS/PIXSELL

Na povratku mu skandiralo 50.000 ljudi, kada je odlazio, čitav stadion je plakao

U svoj se Atletico vratio 2015. godine, godinu dana je proveo na posudbi u Milanu, a onda je stigao kući odraditi dvije zadnje sezone. U klubu ga je tada dočekao i Mario Mandžukić koji je nosio "njegovu" devetku. Na  predstavljanju na Vicente Calderónu se tada skupilo 50 tisuća ljudi koji su skandirali njegovo ime. 

- Svatko se kad-tad mora vratiti doma. Nikad nisam skrivao odakle sam i zato sam sretan. Čast mi je ponovno biti dio Atletica, kluba za koji sam kao klinac s tribina Vicente Calderona. Kada sam prvi puta igrao u Atleticu, tada je moj nogometni san bio ispunjen - pričao je tada El Nino.

U oproštajnoj utakmici, potpuno drugačija slika od one s njegovog povratka. Suze su se slijevale Wandom Metropolitano. Atletico je igrao s Eibarom, Torres je bio kapetan i zabio je oba gola u remiju 2-2. Za svoj je voljeni klub zabio ukupno 129 golova u 404 utakmice. U Madridu je igrao i sa Šimom Vrsaljkom koji ga je spasio na jednoj utakmici u ožujku 2017. godine. 

DEPORTIVO-ATLÉTICO 16-17 Football Soccer - Deportivo Coruna v Atletico Madrid - Spanish La Liga Santander Football Soccer - Deportivo Coruna v Atletico Madrid - Spanish La Liga Santander

Atletico je gostovao kod Deportiva, a na Torresa je pet minuta prije kraja utakmice naletio Alex Bergantinos. Napadač je beživotno pao na travu i udario glavom. Stadion je utihnuo. Neki igrači Atletica nisu mogli ni gledati što se događa, ali Šime Vrsaljko je odmah dotrčao do njega, izvadio mu jezik i spasio život. Pomogao mu je tada i kapetan Gabi. Da nije bilo njihove ekspresne reakcije, Torres se mogao ugušiti.

- Neću se vraćati kao igrač. To mi i je najteže, što više neću nositi ovaj dres. Ne znam što nosi budućnost, ali kada je netko ovoliko vezan za klub, naravno da postoji želja da se vrati - rekao je na oproštaju od Atletica u svibnju prošle godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet