Obavijesti

Sport

Komentari 6

Vuja: Ne vidim razlog zašto ne bi Zagreb i osvojio SEHA ligu...

Vuja: Ne vidim razlog zašto ne bi Zagreb i osvojio SEHA ligu...
1

Pokazao je već puno puta PPD Zagreb da može iznenaditi favorite, a s Vardarom ima omjer 2-2 ove sezone. Makedonci su kvalitetniji, ali Final Four je svijet za sebe, kaže Veselin Vujović

VIDEO

Vodio je i jedne i druge, voljeli su ga i u Skoplju i u Zagrebu, a danas Veselin Vujović (56) okršaj dviju "svojih" momčadi dočekuje s distance, s pozicije broncom ovjenčanog slovenskog izbornika. PPD Zagreb i Vardar sudaraju se u petak (18.30 sati) na Final Fouru SEHA lige, u borbi za nedjeljni finale. Moćni, sjajni Vardar, momčad toliko dobra da je u osmini finala Lige prvaka bila - slobodna. Realnost kaže da je Vardar favorit u ovom okršaju, ali Vuja će se s time složiti samo djelomično.

- Očekujem sjajnu utakmicu. Ove godine igrali su po dva puta u Ligi prvaka i u SEHA ligi, u oba natjecanja imaju omjer 1-1, zato će biti jako zanimljivo vidjeti kako će to završiti. Vardar ima više kvalitete, ali vjerujem da Zagreb može tu nešto napraviti. Ne bih bio ni najmanje šokiran da prođe u finale - kaže Vujović, koji je s klupe PPD Zagreba otišao u listopadu.

Ni njegov nasljednik nije uspio završiti sezonu, Silvio Ivandija dobio je otkaz nakon "minus deset" u Veszpremu, a na klupu je sjeo bivši izbornik Slavko Goluža.

- Moramo u prvom redu pokazati jaki voljni moment. Možemo izgubiti od protivnika koji je taj dan kvalitetniji, ali neću tolerirati da na planu voljnog momenta itko bude ispred nas. Za svaku loptu ići ćemo na glavu, pojačat ćemo trčanje u kontru i polukontru, ali i povratak u obranu. Do kraja sezone želim vidjeti momčad koja će ginuti na svakoj utakmici i za svaku loptu - kazao je Goluža.

Bude li Zagreb doista takav, mogao bi imati šansu. Za proći Vardar, ali i za osvojiti trofej!

- Zagreb je više puta dokazao da svakoga može iznenaditi, a to pogotovo može u ovoj situaciji, kad nije favorit i nema pritiska na svojim leđima. Kvalitetu svakako imaju, zašto ne bi i oni mogli to osvojiti - zapitao se Vujović.

Vodio je Vuja Vardar od 2006. do 2009., pa opet od 2011. do 2013. godine. Nije bilo toliko davno, ali bila su to druga vremena. Tad je ovaj veliki Vardar tek bio u nastajanju, Vujović je imao momčad s puno makedonskih igrača, bez zvijezda. No i s takvim je sastavom uspio osvojiti SEHA ligu 2012., u njenom prvom izdanju. U finalu je pobijedio Zagreb u Areni, šokirao zapravo, jer sve je bilo spremno za feštu, za slavlje zagrebaša.

- Vardar je danas došao na razinu da ima najviše moguće ciljeve, a ja ga definitivno očekujem i na Final Fouru Lige prvaka. Nisam baš siguran da će i osvojiti Ligu prvaka, mislim da su PSG i Barcelona ipak u prednosti. Iako, nadam se da ću se prevariti u procjeni - nasmijao se Vuja.

U drugom polufinalu igrat će domaćin završnog turnira, Meškov iz Bresta, protiv Veszprema, s kojim je Zagreb nekidan igrao. I nastradao.

- Veszprem također očekujem na Final Fouru Lige prvaka, to je strašna momčad, ali neće mu biti nimalo lako. Meškov je već dobivao velike protivnike ove sezone, u svojoj dvorani je jako neugodan, izuzetno je teško pobijediti u Brestu - upozorio je Vujović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu