Obavijesti

Sport

Komentari 34

Vujović ekskluzivno za 24sata: U Zagrebu mi je ostao dio srca

Vujović ekskluzivno za 24sata: U Zagrebu mi je ostao dio srca
1

HRVATSKA FAVORIT Da je manje pritiska, bilo bi vam puno lakše, ali svatko tko preuzme Hrvatsku mora biti spreman na lov na vrh, vjeruje Veselin Vujović

VIDEO

Dok hrvatski rukometaši posljednje pripreme za SP odrađuju u Umagu, Veselin Vujović svoje je Slovence odveo na lice mjesta. Odigrao je jučer i drugu prijateljsku utakmicu s Francuzima i pokazao da smišlja “opasan” plan... 

- Malo nas je poremetila ozljeda Bombača, ali sve ostalo ide po planu. Imamo jako mladu momčad, nekoliko igrača ima 19, 20 godina, zapravo svi osim Miklavčiča i Kavtičnika mogu igrati za reprezentaciju još deset godina - javio se iz Francuske Vuja, koji nikad nije pristajao na ništa osim najviših ambicija.

- Pomladili smo momčad, slično kao što su uoči Eura u Poljskoj napravili Nijemci. I što se dogodilo? Uzeli su zlato! Ne kažem da mi dolazimo na SP osvojiti zlatnu medalju, ali ako nam se ukaže prilika za nešto veliko, budite sigurni da ćemo je iskorisiti - ambiciozan je Vujović.

“Otišao sam ja iz Zagreba, ali još gledam baš svaku utakmicu, kao da nisam ni otišao” - Vuja je uživao u Zagrebu

Nova šansa Babiću

Slovenci su u skupini sa Španjolskom, Červarovom Makedonijom, Islandom, Tunisom i Angolom, logično je da Vuja više prati svoje protivnike nego Hrvatsku.

- Da, i vidim da Španjolci djeluju jako moćno, što ne znači da će tako biti i kad počne turnir. Gledam i ostale, a nama je prvi cilj proći skupinu. A nakon toga ćemo vidjeti, idemo korak po korak, pa dokle ide - kaže Vuja.

Prati jednim okom i što se događa u Hrvatskoj, zna da nema Čupića, Kopljara, Karačića, Sliškovića, Marića, Alilovića...

- Svi oni bi po kvaliteti mogli biti tu, ali ljudi koji vode Hrvatsku vjerojatno znaju zašto ih nema. Bit će ovo šansa za neke nove igrače, kao i za izbornika Babića, pred kojim je novo dokazivanje nakon što je praktički već otišao s klupe - počeo je Vujović i nastavio:

- Uz domaćina Francusku, olimpijskog pobjednika Dansku, europskog prvaka Njemačku i jaku Španjolsku, Hrvatska je u najužem krugu favorita za zlato. Tako je uvijek, a zato je i toliki pritisak uoči svakog turnira. Čini mi se da bi bilo puno lakše da tog pritiska nema, odnosno da je manje izražen, ali svatko tko se prihvati vođenja hrvatske reprezentacije mora znati da se od njega očekuje samo najviše.

“Francuzi će biti glavni favoriti, a odmah do njih su Danci, Nijemci, Španjolci i Hrvati. To je taj top pet” - očekuje puno od Hrvatske

Ostao je samo želja

Najavljuje se drukčija, brža Hrvatska, s novim imenima, načinom igre...

- Čim se planiraju promjene, jasno je da ćemo vidjeti nešto novo od Hrvatske, ali to ne mora nužno uvijek biti dobro. No, kažem, nisam dosad imao prilike gledati Hrvatsku i zato mi je teško predviđati kako će izgledati - rekao je Vuja.

Mnogi hrvatski navijači “drukali” su za opciju po kojoj bi upravo Vujović sjeo na klupu hrvatske reprezentacije, spominjalo se to i nakon Babićeva privremenog odlaska, ali nije se dogodilo. U toj situaciji nije ni bilo šanse jer Vuja je Slovencima dao riječ. Došao je da ostane i da napravi pravi rezultat.

- Osim ovih pet reprezentacija koje sam nabrojao, kao potencijalna iznenađenja vidim Norvešku i Sloveniju - ponovio je svoje želje i ambicije donedavni trener PPD Zagreba, čovjek kojem je Arena gotovo u pravilu skandirala.

“Na SP ne vodim Zormana i Škofa, ali zato imam tu nekoliko igrača od 19, 20 godina” - Slovenija je mlada i opasna

Našao novi izazov

- Otkad sam otišao s klupe Zagreba, pratio sam apsolutno sve utakmice i proživljavao ih kao da sam još tamo, s njima. U kontaktu sam s ljudima iz kluba, s igračima jer u Zagrebu sam ipak ostavio dio srca. No život je takav, posao je takav da dođe vrijeme rastanka, mora se krenuti dalje i tražiti neke nove izazove. Ja sam ih, eto, pronašao u Sloveniji - kazao je Vuja, očito i dalje pomalo sjetan kad je riječ o razdoblju na klupi hrvatskog prvaka.

Zagrebu sasvim dobro ide i bez njega, ali teško je zaboraviti sve što je napravio. Sposoban je on za velike stvari, pogotovo u trenucima kad ga se podcijeni, kad pomisliš da ćeš lako s njim. I zato uopće nije loše što su Slovenci u skupini B, u drugom dijelu ždrijeba od Hrvatske. Okršaj Vuje i Babića moguć je tek u četvrtfinalu, u boljem scenariju još i kasnije.

E, to bi bio “dernek”. S jedne strane Vujović, s druge njegovi dojučerašnji igrači, Ivić, Stevanović, Stepančić, Horvat...

"Vidim da je Hrvatska puno mijenjala, da nema nekih jakih imena, ali promjene nisu uvijek dobre", kaže Vuja

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...