Obavijesti

Sport

Komentari 635

Vujović: Hrvati su prepotentni, misle da su jači od svih susjeda

Vujović: Hrvati su prepotentni, misle da su jači od svih susjeda
2

Hrvati su u sportu prepotentni, uvjereni su da su svi iz okruženja lošiji od njih, posebno se to odnosi na Slovence, rekao je slovenski izbornik te jedan od kandidata za našu klupu, Veselin Vujović

VIDEO

Lagao bih vas kad bih vam rekao da nemam želju (voditi Hrvatsku, op.a.). Koliko je to realno, pokazat će vrijeme - rekao je aktualni izbornik slovenske rukometne reprezentacije Veselin Vujović nakon što je prethodne subote osvojio brončanu medalju na Mundijalu. I to baš protiv naših Kauboja.

Vujović: Hrvati su u sportu bahati i prepotentni

No, danas je u izjavi za RTV Sloveniju malo 'okrenuo ploču'.

- Hrvati su u sportu prepotentni,  uvjereni su da su svi iz okruženja lošiji od njih, posebno se to odnosi na Slovence. Hrvatska javnost željela je da vodim njihovu reprezentaciju, ali nisu to htjeli oni koji odlučuju. Sad se osjećam kao 'Janez' - rekao je popularni Vuja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Objasnio im je i završnicu utakmice protiv Hrvatske koju su naši susjedi čudesno preokrenuli u samom finišu utakmice kroz rijetko viđen sportski scenarij.

- Kad ekipa 20 minuta prije kraja gubi s osam razlike, to je svjetlosna godina od uspjeha. Ako ekipa u 10 minuta prepolovi razliku trener mora uvjeriti igrače da sljedećih 10 minuta odigraju apsolutno najbolje što znaju, ne gledajući na to što će se dogoditi. Možeš smisliti genijalnu taktiku, ali ona može ne uspjeti. Dali smo srce i uspjeli - rekao je Crnogorac.

'Emotivno je bilo dobiti Hrvate'

- Bilo je emotivno pobijediti Hrvatsku, nadam se da mi ljudi ovdje to neće zamjeriti. Ja bih bio najsretniji da je Horvat zabio onaj sedmerac, igrali bi u finalu, a mi bismo dobili Norvešku u utakmici za broncu - govorio je Vujo nakon pobjede nad Kaubojima.

Buru u medijima izazvala je izjava bivšeg trenera Zagreba kako on, da je na Babićevu mjestu, Domagoja Duvnjaka ne bi vodio u Francusku.

- Rekao sam da ga ne bih vodio da se ne muči, ne zbog njegovih kvaliteta. Ta je prenesena izjava laž. Nosio bih ga na leđima, a ne da ga ne bih vodio. Ja bih mu dao da se oporavi i onda ga u Hrvatskoj pustio da leti po cijelom terenu.

Kolegu izbornika Željka Babića branio je poslije velike drame u Bercyu.

- Nisam kompetentan za to. Poslije OI najavio je povlačenje pa su mu pružili još jednu šansu, ali ne može se suditi po ove dvije utakmice. Ne vjerujem da je za osudu, odličan je stručnjak i korektan čovjek. Skupio je ekipu, promijenio neke igrače. Po meni bi trebao ostati.

'Uvijek ću pamtiti ovacije pune Arene'

PPD ZagrebVeselin Vujović sporazumno su raskinuli ugovor 17. listopada poslije niza slabijih rezultata hrvatskog prvaka. Objasnio je i kako on nikada ne bi pustio Obranovića, Ivića, Brozovića, Stepančića da je mogao birati, no Zagrebova je sudbina da ne može zadržati takve igrače, ali i to da je odlazak iz Zagreba za njega samo - pauza.

- Bacali smo na koljena velikane poput PSG-a i Kiela, ali za mene ovo ne znači zbogom, već samo doviđenja. Očekujem da će Zagreb igrački i financijski stati na noge te da ću ja opet biti dio velikog projekta. Zaključili smo da je bolje za sve da napravimo pauzu - rekao je Vujović.

Iz Zagreba je otišao poslije 25 mjeseci rada, bez ijedne mrlje.

-  Što ću pamtiti? Svaki izlazak na cestu, svaku šetnju Cvjetnim trgom, sve što sam doživljavao u kontaktu s ljudima, ali i ovacije pune Arene. To su trenuci koji se ne zaboravljaju samo tako - kazao je Vujović za kraj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 635
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...