Obavijesti

Sport

Komentari 46

Vujović: Idite vi po zlato, a mi ćemo u borbu s Norvežanima

Vujović: Idite vi po zlato, a mi ćemo u borbu s Norvežanima
3

Dobro je što ćemo imati dan više odmora od našeg protivnika. Nadam se da će to biti Norveška, a da će Hrvatska u nedjelju igrati za zlatnu medalju. I da će, naravno, Slovenija biti brončana, poželio je Vujović

VIDEO

Francuzi su slavili, "milijun" novinara čekalo je Karabatića, Omeyera, Abaloa i društvo, a slovenski izbornik Veselin Vujović u gomili je prepoznao poznata lica iz zagrebačkih dana. S osmijehom je došao do hrvatskih novinara, nije bio pretjerano utučen nakon poraza od Francuza. Očekivanog poraza, mora se i to reći...

- Ne bih rekao da je Slovenija razočarala, dali smo sve što smo mogli, ali uvijek se u ključnim trenucima pojavio netko od tih genijalaca, ili Karabatić, ili Sorhaindo, ili Narcisse... Francuzi su bolja momčad od nas, to nije sporno, a mi ćemo sad pokušati vratiti snagu i krenuti u borbu za broncu. Motivaciju ne moramo tražiti, bitka za medalju dovoljna je motivacija sama po sebi - kazao je Vujović.

Sličnu utakmicu Slovenija je odigrala na OI-ju u Riju, u četvrtfinalu je jača bila Danska.

- Nije to bila ni slična utakmica, s Danskom smo u Riju igrali na neutralnom terenu, a ovdje protiv Francuza pred 16.000 njihovih navijača, protiv igrača od kojih su moji momci donedavno tražili autograme i dresove. I sad odjedanput izađeš pred punu dvoranu, igraš protiv njih i trebao bi ih dobiti. Nije to lako. U svakom slučaju, ima puno elemenata zbog kojih mogu biti zadovoljan. Ima i onih kojima nisam zadovoljan, ali da mi je netko prije SP-a ponudio da završimo na četvrtome mjestu, potpisao bih istoga trenutka. A mi smo, evo, u šansi da se borimo za broncu - rekao je bivši trener PPD Zagreba, koji s mladom slovenskom momčadi radi odličan posao.

Bit će Slovenci i bolji, jer dugoročan je ovo projekt, koji bi svoj finale trebao doživjeti na OI-ju u Tokiju 2020.

- Tražio sam da napravimo veliki pritisak na pivote i na Karabatića. Vjerujem da i drugi treneri, bolji i lošiji od mene, traže isto kad igraju protiv Francuza, ali moja obrana to nije uspjela izvesti na pravi način. Ne znam koji je razlog, ali nije išlo. Nisam očekivao ni da ćemo napraviti toliko tehničkih pogrešaka u napadu i dozvoliti im puno lakih golova. Kad na taj način igrate protiv Francuske, završili ste utakmicu i prije nego što ste je počeli - analizirao je Vujović pa se okrenuo subotnjoj borbi za brončanu medalju.

- Dobro je što ćemo imati dan više odmora od našeg protivnika. Nadam se da će to biti Norveška, a da će Hrvatska u nedjelju igrati za zlatnu medalju. I da će, naravno, Slovenija biti brončana - poželio je Vujović.

Pratio je, naravno, Hrvatsku, puno je u našem sastavu igrača koje je vodio, zna što i koliko mogu. I zato vjeruje da će Hrvatska igrati u finalu SP-a.

- Da, očekujem da će Hrvatska dobiti. Nadam se da neće ukazati neki sindrom sličan ovom našem, da će hrvatski igrači ući u utakmicu hrabro, vjerujem da je motivacija na nivou, da se nakon pobjede nad Španjolskom vratilo i samopouzdanje, budući da nije sve išlo blistavo do tad. Hrvatska ima kvalitetu, želju i snagu, siguran sam da će ići u finale. Pogotovo zato što su Norvežani stare hrvatske mušterije - kazao je Vujović pa se na trenutak opet vratio na svoju Sloveniju:

- Zadovoljan sam učinjenim, iako još nije vrijeme za podvlačenje crte, pričekat ćemo subotu pa ću možda imati nešto ljepše za reći nego sad. Na trenutke nije izgledalo da će ovako dobro završiti, pogotovo nakon poraza od Španjolske, ali nije važno kako počne, nego kako završi. Ima puno momčadi koje su igrale odlično pa više nisu ovdje. Baš sam bio pitao ove svoje kad igraju Danci protiv Nijemaca i Šveđani protiv Španjolaca, pa mi nitko nije znao reći - nasmijao se i otišao svojim putem.

Duboko se nadamo da nećemo morati igrati protiv njega, neka ta utakmica ostane za neku drugu priliku...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve