Obavijesti

Sport

Komentari 4

Vujovićevo vatreno krštenje: Barcelona u Krešinoj dvorani

Vujovićevo vatreno krštenje: Barcelona u Krešinoj dvorani
1

Veselin Vujović vratio se na klupu zagrabaša nakon tri godine, a prvi ispit će biti "gostujuće domaćinstvo" protiv katalonskog giganta Barcelone u 3. kolu rukometne Lige prvaka

VIDEO

Nova epizoda rukometne Lige prvaka stiže u Hrvatsku, a ova bi trebala biti pravi mamac za publiku. Zadrani će imati priliku u Dvorani Krešimira Ćosića gledati veliku Barcelonu i hrvatskog prvaka - Zagreb u subotu od 20:30 (prijenos na HRT-u 2).

Rukometaši Zagreba nisu dobro započeli sezonu. Dva odigrana kola Lige prvaka donijela su dva velika poraza. Prvi, očekivani, kod kuće, kada je bolji bio francuski PSG, a drugi, potpuno nevjerojatan, s čak 10 golova razlike protiv danskog Aalborga. 'Prodali smo ugled', priznao je ljutito direktor zagrebačkog kluba, Vedran Šupuković, isprativši Branka Tamšea, sada već bivšeg trenera "plinara" iz kluba. 

Na vruću trenersku stolicu sjeo je Zagrebu dobro poznati crnogorski stručnjak Veselin Vujović. Iskusan, oštar i jasan, Vujović kaže:

- Nije situacija tako loša kako se čini. Znam da preuzimam klub velikog renomea. Znate i vi da ja ne volim "časne poraze", nego želim borbu i pobjedu - najavio je popularni Vujo.

Gostujuće domaćinstvo

Taj borbeni i pobjednički mentalitet morat će usaditi i u svoju momčad koju čeka 3. kolo Lige prvaka, a domaću utakmicu će zbog popunjenosti termina Arene Zagreb igrati u Zadru.  Tribine Krešinog doma imat će priliku gledati jednoga od favorita za osvajanje titule prvaka Europe predvođenu upravo Hrvatom, Lukom Cindrićem. Zagreb na Višnjik ide s dva poraza, ali u nadi da će dolazak Vuje donijeti treću sreću. 

Prvi puta je Zagreb preuzeo 2014. kada mu je momčad prepustio Boris Dvoršek prije preuzimanja banjalučkog Borca. Ovaj puta preuzima Tamšeovu ekipu s nekim iskusnim igračima (Horvat i Bičanić), već podosta uhodanim A reprezentativcima (Mandić i Šipić), mladim snagama (Vistorop i Vlah) te dobrim golmanima pod nadzorom Marija Kelentrića. 

Naravno, prate Zagreb i ozljede, nema pretjerano "stasitih" igrača kakvi već godinama nameću standard rukometne igre, teško će se s ovom klupom odigrati oba pravca svih 60 minuta, no nije niti prije pet godina situacija bila bajna pa je Vujović dvije godine čarobirao europskom rukometnom scenom. 

- Meni ljudi iz kluba ne trebaju postavljati ciljeve, sam sebi uvijek postavljam one najveće - rekao je Vujo na predstavljanju. 

Tko je ta Barcelona? 

Luka Cindrić dovodi ekipu u Zadar. Ličanin je favorit za MVP-a lige, a Barcelona za uzimanje titule prvaka nakon što ih je aktualni prvak Vardar zaustavio u prošlosezonskom polufinalu. Ovu su sezonu započeli u hrvatskom susjedstvu. Prvo su izgubili u mađarskoj kod Szegeda, ali su onda dobili Celje kao da ih na terenu nije bilo s čakl 24 razlike. 

Kako i ne bi pobjeđivali s tolikom razlikom kada je protivnička obrana okružena Cindrićem, Memom, Palmarssonom i Abderssonom na vanjskoj liniji, a među obranom se guraju Fabregas i Sorhaido. Nije dobio lagan početak ni u kojem slučaju, a ova imena samo dodatno otežavaju situaciju. 

Ipak, ne bi bio prvi puta da Vujović iznenadi cijeli rukometni svijet. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima