Obavijesti

Sport

Komentari 17

Vukovarski anđeo Šetka: Djecu doveo na šest dana na kupanje!

Vukovarski anđeo Šetka: Djecu doveo na šest dana na kupanje!
1

ŠETKA U MISIJI Anđelo Šetka, hrvatski svjetki vaterpolski prvak iz Budimpešte, pokrenuo je Split i doveo vukovarske vaterpoliste na šest dana na kupanje te ih razveselio

VIDEO

Svjetski prvak velika srca. To je vaterpolist Anđelo Šetka. Obećao je da će male vukovarske vaterpoliste dovesti na more u Split, a obećanje je i ispunio.

- I znate što je najbolje u svemu? Sve je to riješeno bez kune. Mnogo mi se ljudi javilo kad sam javno iznio svoju ideju, a i osobno sam nazivao sve koji bi mogli pomoći - rekao je Anđelo Šetka, koji je za vukovarske vaterpoliste nesumnjivo “anđeo” Šetka.

- Kad sam s reprezentacijom u veljači prvi put došao u Vukovar, sve me se to dojmilo. Taj grad sam vidio samo na TV-u, no nešto je sasvim drugo kad ste zaista tamo uživo. Imali smo vozača autobusa, koji nas je provozao kroz grad i objašnjavao nam da je to ona ulica ili zgrada koju smo vidjeli da je pogođena granatom tijekom Domovinskog rata - kaže Šetka, kojeg su ipak razgovori sa stanovnicima grada uvjerili da mora nešto poduzeti.

- Kažu da im nedostaje osmijeha. Eto - istaknuo je Šetka i dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dugo sam razmišljao kako bih pomogao. Mislio sam doći na 2-3 dana i s klincima igrati vaterpolo. Mislio sam da bi im nešto značilo da treniraju sa svjetskim prvakom. No onda mi je na pamet pala ideja da ih sve dovedem na more. To im sigurno neizmjerno više znači. Drago mi je da sam sa svjetskim naslovom dobio svojih pet minuta, koje sam mogao iskoristiti za ovaj plemeniti cilj - kaže Šetka, koji je cijeli svoj godišnji odmor posvetio organizaciji.

- Srećom, sve je sređeno za samo tri tjedna i drago mi je da će klinci doći sad kad je još odlično vrijeme za kupanje - nasmijao se svjetski prvak iz Budimpešte, koji je imao i plan ako ne uspije sve organizirati.

- Otišao bih u Vukovar i u auto posjeo dvoje djece i odveo ih u Split. I tako svake godine dok se svi ne izredaju. Ne bi mi bilo teško. No ipak mnogo hvala svima koji su pomogli i učinili sve ovo mogućim - istaknuo je Šetka.

Njegovi suigrači iz reprezentacije o njegovoj ideji nisu znali ništa.

- Ne, nisam nikome ništa govorio, bila je to moja intimna stvar, no kad su saznali, svi su htjeli pomoći, a davali su mi i brojne savjete kako da moja ideja postane stvarnost - istaknuo je Anđelo.

Klinci će u Splitu ostati šest dana, a Šetka već radi na novoj ideji.

- Volio bih da ovo preraste u tradiciju, ali da ne bude samo jednosmjerno. Rado bih i da mladi splitski vaterpolisti dođu u Vukovar. Da se i oni upoznaju s poviješću ovoga grada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener