Obavijesti

Sport

Komentari 22

White: Nema mirovine za DC-a, čekaju ga Stipe, Lesnar i Jones

White: Nema mirovine za DC-a, čekaju ga Stipe, Lesnar i Jones
1

Teškaški prvak u UFC-u i čovjek koji je Stipi Miočiću oduzeo pojas, Daniel Cormier, već neko vrijeme govori o povlačenju iz svijeta slobodne borbe. Ipak, to mu neće dopustiti predsjednik organizacije s kojom ima ugovor

VIDEO

Izgleda da bi ste me 2. ožujka 2019. mogli po posljednji put vidjeti u oktogonu, rekao je trenutni prvak UFC-ove teške kategorije Daniel Cormier nakon što je pobijedio Derricka Lewisa u studenom prošle godine. No, ako se ne dogodi neko čudo, nećemo ga gledati u oktogonu 2. ožujka, a prema riječima predsjednika UFC-a Danae Whitea, sljedeća borba sigurno neće biti njegova posljednja.

- Ne mislim da je vrijeme za DC-jevu mirovinu. Gledajte, znate me već dobro. Ja sam prvi čovjek koji će nekome reći kada treba otići u mirovinu. Taj čovjek ne treba ići u penziju. Mislim da ima sigurno još tri meča prije kraja karijere - rekao je predsjednik UFC-a.

IDE GOMES

Podsjetimo, nakon posljednje Cormierove pobjede u ring je uletio Brock Lesnar, trenutni kečerski prvak koji je nedavno obranio titulu u WWE-u i ugovorom je vezan za tu američku organizaciju. Teško je za očekivati kako bi baš on mogao biti sljedeći protivnik UFC-ovog prvaka. A Dana White siguran je da Cormierovo vrijeme još nije prošlo.

Drugi u redu je, naravno, Stipe Miočić. Vatrogasac hrvatskih korijena koji je pojas teškaškog prvaka izgubio upravo protiv Cormiera. Nije 'Stiopic' bio glavom u toj borbi, mnogo je puta napominjao kako se želi vratiti kući gdje ga čekaju žena i kćer te da mu trenutno ništa drugo nije važno. Samo par tjedana nakon poraza shvatio je da više nema njegove titule i odlučio je, po prvi puta u svojoj karijeri, posegnuti za 'jačim trash talkom'.

Bilo je to malo prekasno, jer ga glavni čelnik UFC-a ne vidi kao zvijezdu koja bi mu mogla donositi zaradu. Ali, postoji mogućnost da boljeg rješenje neće imati. Vraća se Cain Velasquez protiv Francisa Ngannoua, ali teško je očekivati da će netko od ove dvojice ići odmah na Cormiera. A kao jedino logično rješenje na mjestu sljedećeg DC-jevog protivnika nameće se upravo Miočić.

Kao treći član ekspedicije spominje se Jon 'Bones' Jones, 'stari prijatelj' Cormiera koji ga je u poluteškoj kategoriji pobjeđivao u dva navrata. Jedna mu je pobjeda oduzeta jer je bio dopingiran, ali i sam je teškaški prvak nakon te borbe u suzama priznao kako je Jones očito bolji borac od njega.

Bilo kako bilo, pitanje je bi li Jones htio doći u tešku kategoriju, a mogućnosti za to sigurno ima. S druge strane, ponovno spuštanje DC-a u polutešku kategoriju moglo bi za njega biti pogubno jer je još nakon 'afere ručnik' razjasnio kako mu to sa četrdeset godina na leđima predstavlja problem.

- U savršenom svijetu, a svi znamo da ovo nije savršen svijet, mislim da u te tri borbe trebaju biti Brock Lesnar, tu bi trebao biti Stipe Miočić i nadamo se Jon Jones. Ako odradi još ta tri meča, umirovit će se s mnogo stila, čovječe. Tada bi otišao na vrhuncu - zaključio je predsjednik UFC-a, Dana White.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica