Obavijesti

Sport

Komentari 19

Wild Boysi odsvirali zadnji put: Mirko, odmori se, zaslužio si...

Wild Boysi odsvirali zadnji put: Mirko, odmori se, zaslužio si...
3

Sve je počelo prije 23 godine. Toliko se puta pokušavao oprostiti, izaći iz svijeta koji je postao dio njega. Ali ne bi ni završio oproštajnu rečenicu, a već bi bio natrag u ringu. Ovaj put je kraj, život je ipak najvažniji...

VIDEO

Počeo je u šupi koja je bila napola svinjac, tata mu je napravio prve utege od pružnih šina. Sve bi dao da ga je tata vidio na vrhu svijeta. Da vidi gdje mu je sin stigao, od one šupe u kojoj je počeo, šupe koja je bila napola otvorena, pa je na minus 15 čistio snijeg da bi mogao udarati improviziranu vreću napravljenu od šatorskog krila. Udario bi je do iznemoglosti.

Dok mu otac ne bi došao i pitao: 

- Pa dobro, Mirko, je'l dosta?

Mirko: Imao sam moždani udar i više nikad neću stati u ring!
Mirko: Imao sam moždani udar i više nikad neću stati u ring!

Cijeli život Mirka Filipovića (44) bio je žrtvovanje, ništa mu nikad nije bilo poklonjeno. Kad je 90-ih ostao bez oca, svog najvećeg uzora, i spremao se na put u Zagreb na policijsku akademiju, majka mu je dala 400 maraka. Zadnjih 400 maraka koje je imala.

- Rekao sam joj: 'Majko, dosta mi je 200'. Znao sam da nema za kruh.Uzeo sam ipak tih 400. Nikad joj to neću zaboraviti - ispričao je Mirko, koji se za sve morao izboriti. Za vrhunskog sportaša najteže je odlučiti da je kraj.

Njima je sport gotovo utkan u svaki dio njihova bića, kao da je dio njihova genetskoga koda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Spartanski život, znoj, krv i suze. To netko sa strane jednostavno ne može shvatiti. Plakao je kad su mu 2006. godine stavljali Pride Grand Prix pojas oko struka. Suze su krenule, dao bi Mirko tada sve da je tata mogao gledati kako mu stavljaju taj pojas. U Zagrebu je 2013. godine osvojio K-1 Grand Prix, a tri godine kasnije i Rizinov Grand Prix.

Legendo, hvala ti za sve: Počeo u šupi, pola života bio u ringu!
Legendo, hvala ti za sve: Počeo u šupi, pola života bio u ringu!

Od one male šupe koja je bila napola svinjac do vrha svijeta. Prvu borbu imao je 1996. godine. Svijet je tada upoznao borca iz male Hrvatske, borca koji će obilježiti jednu eru. Nekoliko puta najavljivao je mirovinu, ali još ne bi ni dovršio oproštajnu rečenicu, a već bi bio natrag u dvorani, uskoro i u ringu. Zašto? Dokad će se boriti?

Mnogi su se to pitali. Mnogi su mu i zamjerali onaj izlet u politiku, u koji je ušao naivno misleći da može nešto promijeniti. Kad će Cro Cop u mirovinu, to je pitanje odjedanput postalo bitnije od hrvatskog BDP-a, kao da o tome ovise životi. A napravio je više za promidžbu Hrvatske nego svi političari zajedno.

- Sve dok ja lijem svoju krv, svoje suze, dok ja trpim muku i bol, odluka je moja, i moja je stvar zašto se borim i do kada ću se boriti - odgovarao bi Cro Cop. 

Ali sad je stvarno kraj, nema više natrag. Ovaj put radi se o životu.

Mirko je imao moždani udar, ovaj put izborio se za život. S borbama je gotovo, barem s onima u ringu. Cro Copov protivnik sad je život bez borbi, život na koji se mora naviknuti, zbog obitelji i djece. 

Toliko smo puta slušali Duran Duranov hit 'The Wild Boys'. Pobjeđivao je i gubio uz tu pjesmu, mnogi su se uz nju budili i strepili kako će proći. Impresivnu karijeru završio je s 10. MMA pobjedom u nizu.

Wild Boysi odsvirali su svoje zadnje taktove. 

Odmori se, legendo, zaslužio si...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima