Obavijesti

Sport

Komentari 5

Wolfsburg ga potjerao, srušio Barçu, a sad i zabio za naslov

Wolfsburg ga potjerao, srušio Barçu, a sad i zabio za naslov
1

Životario je na klupi, a Liverpool ga je već prekrižio. Pokušavali su ga posuditi, ali nitko nije htio preuzeti teret plaće. Konačno, prije dvije godine stigao je spas. Stigao je klub koji je usmjerio Origijevu karijeru...

VIDEO

Kad bismo analizirali momčad Liverpoola, neku udarnu jezgru od 23 igrača, on bi valjda bio pri kraju. Da, to je belgijski napadač Divock Origi (24).

Pa nije ga bilo nigdje, mizernih pet golova u 19 nastupa zabio je ove sezone - do polufinala Lige prvaka. Fantastičnu utakmicu odigrao je belgijski reprezentativac u pobjedi Liverpoola nad Barcelonom 4-0 na Anfieldu kojom su "redsi" ušli u finale Lige prvaka, a onda je zabio i u Madridu, zadavši završni udarac Tottenhamu (2-0).

Pokretanje videa...

02:11

Otac je ikona u Belgiji

Klinac iz Oostendea od početka je karijere imao velike snove. Otac Mike (51) bivši je kenijski reprezentativac i sina je od malena usmjeravao u nogomet. Mike Origi harao je belgijskom ligom, dogurao do statusa legende Oostendea i Genka te time svom sinu postavio lijepe temelje.

Origi je krenuo u Genku, ali Lille ga je još kao klinca doveo u svoje redove. Prije šest godina krenuo je aktivno participirati u seniorskoj konkurenciji, utrpao je 16 golova za tog francuskog prvoligaša, a takvi nastupi nisu mogli proći nezapaženo u uredima europskim velikana. 

Najbrži je bio Liverpool koji je osigurao njegov potpis za nešto više od 12,5 milijuna eura pa ga ipak ostavio u Lilleu još jednu sezonu. Nije to bio dobar potez jer se Origi potpuno ugasio, mislima je cijelu godinu bio u gradu Beatlesa i to se odrazilo na njegove predstave na terenu. U Englesku je stigao 2015., potpuno van ritma i bez samopouzdanja. 

VfL Wolfsburg vs. OSC Lille

Životario je na klupi, a Liverpool ga je već prekrižio. Pokušavali su ga posuditi, ali nitko nije htio preuzeti teret plaće. Konačno, prije dvije godine stigao je spas. Stigao je klub koji je usmjerio Origijevu karijeru, ali ne na način na koji mislite.

Potjerali ga iz Njemačke zbog promašaja

Wolfsburg se u Bundesligi grčevito borio za ostanak pa su doveli Origija na posudbu za 6,5 milijuna eura uz opciju otkupa. U Njemačkoj je odigrao 31 utakmicu, a zabio je svega šest golova uz dvije asistencije, potpuno se uklopio u sivilo momčadi.

GER, 1. Bundesliga, VfL Wolfsburg, Relegation, VfL Wolfsburg vs. Holstein Kiel

Simpatični dečko s čupavom 'pauk-frizurom' doživio je veliku neugodnost na utakmici 'vukova' i RB Leipziga. Naime, Belgijac je dobio loptu kao na pladnju i samo ju trebao pospremiti u praznu mrežu s tri metra, ali uspio je prebaciti cijeli gol. Dogodio mu se 'Sivonjić'. Nakon tog promašaja Nijemci su ga prekrižili, pomogli mu spakirati kofere i brže-bolje vratili ga u Liverpool.

Liverpool je imao nešto grandioznije planove. Momčad se podignula, igrali su i finale Lige prvaka 2018., a Europom su drmali Firmino, Salah i Mane. U pričuvi je bio golobradi Dominic Solanke (21), a povratak u formu na posudbi u West Bromwich Albionu tražio je Daniel Sturridge (29). U takvom rasporedu snaga Origi je bio tek peta napadačka opcija.

Champions League Semi Final Second Leg - Liverpool v FC Barcelona

Što ćemo s njim?

U upravi 'redsa' morat će biti pošteni i priznati da nisu imali pojma što s Belgijcem koji ima ugovor do 2020. godine. Nitko ga nije htio pa su ga ostavili klubu kao 'backup' opciju. Kako je Origi to vratio? Pa bio je jackpot Liverpoola ove sezone.

Sjetimo se samo onog gola u Merseyside derbiju protiv Evertona kad je Origi fenomenalno ispratio onaj let lopte koja se nakon Van Dijkovog šuta odbila od prečke. Bio je tada ipak koncentriraniji, nego protiv RB Leipziga godinu dana ranije...

Champions League Semi Final Second Leg - Liverpool v FC Barcelona

Kako je samo moćno izgledalo kad je Origi u završnici utakmice izlazio iz igre nakon što je s dva gola uništio Barcelonu. Cijelu utakmicu nije ga bilo nigdje, a zabio je dva gola iz dva šuta prema golu, a imao četiri uspješna driblinga, izgledao je kao najveći rutiner. Preko noći se prometnuo u veliku zvijezdu, a golom Tottenhamu potvrdio je da je strašan igrač i u čarobnoj noći za Liverpool na Wanda Metropolitanu.

Ugovor mu je istjecao ovo ljeto, ali dobrim nastupima dobio je produljenje na još godinu dana. Ovakvim igrama sigurno će privući interes još nekih jakih klubova pa će Liverpool, ako ga želi zadržati još duže, morati podebljati ponudu i Belgijcu dati puno veću minutažu. Igrao je ove sezone tek 763 minute u svim natjecanjima, a to je malo za igrača koji u polufinalu zabije dva, a u finalu jedan gol...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe