Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

WTA Brisbane: K. Clijsters i Justine Henin u finalu

None Foto: getty images

Obje tenisačice nedavno su se vratile iz teniske mirovine i pokazale zaista zavidnu formu. Justine Henin vodi 12 - 10 u međusobnim susretima...

Na WTA turniru u australskom Brisbaneu dogodilo se točno ono što su očekivali organizatori turnira. U finalu će, naime, igrati dvije belgijske tenisačice, Kim Clijsters i Justine Henin. Obje su povratnice tenisu, s tim da se Clijsters vratila na terene u drugoj polovici 2009. godine (i ubrzo osvojila US Open), dok je Brisbane za Henin prvi WTA turniru nakon pauze od 20 mjeseci. Nekada bile u samom vrhu svjetskog tenisa, su ponovno pokazale svu svoju kvalitetu i da pauza od profesionalnog igranja nije utjecala na njih. I dalje su dominantne u odnosu na ostale tenisačice. Do finala su obje došle lakim pobjedama. Kim Clijsters, koja je postavljena za prvu nositeljicu, svladala je njemačku tenisačicu Andreu Petković (inače rodom iz Tuzle) sa 6-4, 6-2, dok je gem manje Henin izgubila u ogledu protiv treće nositeljice, Srpkinje Ane Ivanović.
- Uvijek je poseban doživljaj igrati protiv Kim, pogotovo nakon duge pauze - najavila je finale Henin.
Henin je igrala četvrti meč unutar pet dana, a nakon mučenja protiv Petrove, Karatančeve i Czink, protiv najjače je odigrala najbolje.
- Iznenadila sam i sebe. Stvarno sam igrala na visokoj razini - dodala je Henin.
Clijsters i Henin igrale čak 22 puta. Posljednji meč su odigrale 2006. godine u polufinalu Wimbledona, kada je pobijedila Henin.

Komentari (1)
  • Clijsters i Henin će ubrzo biti među top 5.Ovo je dobro za ženski tenis koji je u krizi.

    8. 1. 2010,   19:58