Obavijesti

Sport

Komentari 38

Za Dinamo će Burić bar skupiti momčad, ali za Rijeku... Teško!

Za Dinamo će Burić bar skupiti momčad, ali za Rijeku... Teško!
1

Protiv Dinama Burić ne može računati na Posavca, Juranovića, Vučura, Vuškovića, Nejašmića, Bradarića, Jaira, Bulosa..., a osmorici prijeti treći žuti karton i preskakanje jadranskog derbija u idućem kolu...

VIDEO

Već u petak Hajduka čeka derbi s Dinamom u Maksimiru, a potom im u idućem kolu u nedjelju dolazi Rijeka na Poljud. Damir Burić ne spava mirno, no ne samo zbog snage protivnika, nego i zbog toga što u dva važna ogleda, u kojima može zadržati priključak vrhu ljestvice i osigurati svoju poziciju na klupi barem do proljeća, ulazi s desetkovanom momčadi.

Pobjedom nad Osijekom Burić je nakratko kupio mir, no navijači i čelnici kluba očekuju nastavak dobrih igara i nove bodove. Ali očekivanja su jedno, a realnost nešto posve drugo. Kako jurišati po bodove s desetkovanom momčadi?

Pokretanje videa...

01:01

Uobičajeno je da treneri iskoriste reprezentativne stanke za konsolidiranje redova, u dva tjedna stanke igrači se mogu odmoriti i oporaviti, zaliječiti ozljede, a vrijeme se koristi i za popravljanje atmosfere i uigravanje. No Hajduk je iz ove reprezentativne stanke izašao slabiji nego je bio prije nje.

Krenimo od Posavca kome su splitski i zagrebački specijalisti predložili da problem s vratnom kralježnicom riješi operativnim zahvatom. On je otišao po treće mišljenje u Švicarsku, no bez obzira na ishod prvi golman Hajduka izgubljen je za jesenski dio sezone, i Burić se mora zadovoljiti Marinom Ljubićem i Goranom Blaževićem.

Josipa Juranovića skupo je stajao reprezentativni ogled s Gruzijom u Puli, tek što su se svi ponadali kako je dobrom igrom i lijepom asistencijom opravdao Dalićev poziv, morao je napustiti igru zbog istegnuća mišića, i po svemu sudeći se oprostio od prvog, a možda i drugog derbija. Ni njegova rezerva Josip Bašić nije posve spreman nakon ozljede, tako da će Burić morati pronaći neko treće rješenje za desni bok.

Ozljeda Vlašića lakše prirode, Juranović je upitan za Dinamo
Ozljeda Vlašića lakše prirode, Juranović je upitan za Dinamo

U nekim ranijim situacijama desni bok je krpao veznjak Stanko Jurić, no i on se tek vraća od upale pubične kosti, baš kao i Stefan Simić. Obojica su platili danak lošim terenima i promjenama podloge, no kako sada stvari stoje, obojica su zaliječena, i biti će na raspolaganju barem za Maksimir, a dalje.... No teško da će i Jurić i Simić krpati bočnu poziciju, Simić je potrebniji na mjestu stopera, pogotovo zbog toga što nema Marija Vuškovića koji je slomio ruku, a Stipe Vučur se tek priključio momčadi nakon operacije križnih ligamenata. Jedina alternacija Simiću i Ismajliju, je Svatok. 

Jurić je pak potrebniji u veznom redu gdje je situacija baš kritična. Filip Bradarić je protiv Osijeka zaradio rupturu zadnje lože i neće ga biti dva do tri tjedna, a neizvjesna je situacija i s njegovim suigračem Darkom Nejašmićem, koji je također istegao mišić i nije ni nastupio za U-21 reprezentaciju protiv Litve i Češke. Još uvijek je nepoznato u kakvom stanju će se stanju s reprezentativnih okupljanja vratiti Ardian Ismajli, a pogotovo Hamza Barry i Basel Jradi, koji se tek vraćaju iz Gambije i Libanona, a maksimirski derbi je već za dva dana. Teško da će i jedan i drugi biti u idealnom stanju.

Kad se tome doda da Jairo preskače Maksimir zbog crvenog kartona, da je Bulos i dalje nespreman, jasno je da najveći derbi hrvatskog nogometa Hajduk očekuje znatno oslabljen. No čak ni to nije najveća Burićeva briga, veći problem je što mu pola momčadi, konkretno Hamza Barry, Mijo Caktaš, Samuel Eduok, Ardian Ismajli, Anthony Kalik, Darko Nejašmić, Stefan Simić i Oleksandr Svatok ulaze u derbi s po dva žuta kartona, tako da će sastav za jadranski derbi s Rijekom odrediti liječnici i riječki sudac Ivan Bebek, koji dijeli pravdu u petak u Maksiru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu