Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Za Ljupka smo primali batine, a bilo ga je strah doći u Osijek'

'Za Ljupka smo primali batine, a bilo ga je strah doći u Osijek'
1

Dočekao sam ga na granici, na mostu u Erdutu. Izgrlili su i izljubili legendu našeg kluba. Odveo sam ga da vidi Gradski vrt, na mjesto gdje je nekad držao kafić, a onda smo otišli popiti rakiju na Lukačevićev grob, priča Grnja

VIDEO

Potražit ću svojeg prijatelja Ljupka kad sa svojim klubom dođe u Osijek, moram se malo podružiti s njim, kaže nam Ivica Grnja (70), jedna od legendi kluba s Drave.

Osijek i CSKA Sofija u četvrtak (20.45) igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige, Bugari u Gradskom vrtu brane prednost od 1-0, a na njihovoj klupi sjedi Ljupko Petrović. Srpski trener se sa 72 godine na leđima vraća u Gradski vrt.

Ljupko Petrović hvali Osijek: Jači je od Hajduka i Rijeke...
Ljupko Petrović hvali Osijek: Jači je od Hajduka i Rijeke...

- Više od deset godina smo na tom stadionu bili suigrači, a onda je Ljupko par godina bio i trener Osijeka – prisjetio se Grnja.

Sadašnji trener bugarske momčadi je od 1984. do 1987. godine vodio Osijek.

- Mi smo živjeli u istoj zgradi, djeca su nam skupa počela rasti. Bio je to sjajan igrač, samo se bojao duela. Mi smo zato primali batine za njega, a on je zabijao. Svaki odbijanac došao bi njemu, a on bi ga zabio – kaže Grnja.

Nekoliko godina nakon kraja rata, Petrović je došao u Osijek na grob svojeg suigrača Ivana Lukačevića. Jednog od najvećih napadača u povijesti slavonskog kluba.

- Bilo ga je strah doći u Hrvatsku – rekao nam je Ivica Grnja i nastavio:

Boris Šćitar

- Nije znao kako će ljudi reagirati kad dođe u Osijek. Dugo sam nagovarao i onda je jedan dan napokon odlučio doći. Dočekao sam ga na granici, na mostu u Erdutu. Kad sam rekao našim graničarima da dolazi Ljupko, svi su bili uzbuđeni. Sve su tu redom bili navijači Osijeka koji su izgrlili i izljubili legendu našeg kluba. Odveo sam ga da vidi Gradski vrt, da ode na mjesto gdje je nekad držao kafić s Goranom Popovićem, a onda smo otišli na Lukačevićev grob. Tamo smo prema jednom od pravoslavnih običaja ispili malo rakije. Bio je Ljupko sretan što je ponovno došao u svoj Osijek.

Sad će klub kojega je trenirao tri i za kojega je igrao 13 godina pokušati izbaciti iz Europe.

- Petrović je stari lisac, odličan trener. Bio je strašan igrač, a znam ga kao i trenera jer sam mu dvije godine bio pomoćnik baš u Osijeku – završio je Grnja.

Njegov je suigrač bio i Goran Popović, koji danas radi u omladinskoj školi jednog od najboljih hrvatskih klubova. U njegov Osijek dolazi njegov prijatelj Ljupko Petrović.

Osijek minimalno poražen, ali Bugari moraju pasti u uzvratu!
Osijek minimalno poražen, ali Bugari moraju pasti u uzvratu!

- Svakako ćemo se vidjeti, ne znam kakve planove on ima po dolasku u grad. Drago mi je što će nakon toliko godina doći u grad i susreti se s klubom koji mu je toliko dao – rekao je Popović.

S Osijekom je Petrović kao igrač u tri navrata osvajao drugu ligu bivše države, a najveći trenerski uspjeh mu je naslov europskog prvaka s Crvenom zvezdom 1991. godine.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će ga dočekati Gradski vrt. Bivši suigrači mu se očito jako raduju. Stariji ljubitelji nogometa sigurno pamte njegove osječke dane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju