Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za mjesto u Europi trener ih častio - pizzom i tortom

None Foto: Teamtalk

Trener francuskog Auxerrea doveo je svoj klub na prag Europske lige, a sebi priskrbio nagradu za najboljeg trenera pa je igrače počastio pizzom

Francuski Auxerre igra jednu od najboljih sezona u novijoj klupskoj povijesti. Kolo prije kraja četvrti su u Le Championnatu, što je najbolji ligaški plasman od 2004., i drže posljednje mjesto koje vodi u Europsku ligu. Momčad ponosno predstavlja grad od samo 45.000 stanovnika, a njihov menadžer Jean Fernandez pokupio je godišnju nagradu za najboljeg trenera u Francuskoj. I kako je trofejni trener nagradio svoju momčad za vjerojatno najuspješniju sezonu u njihovim karijerama? Slično kao što to rade djeca u osnovnoj školi kada slave rođendan - pizzom i kolačima. I to ne bilo kakvim kolačima. Na stolu je bila tiramisu torta.
- Trener nam je rekao da je ništa bez nas igrača. Zahvalio nam je, čestitao i u svlačionici rekao da je njegov trofej za trenera naš trofej. Počastio nas je pizzama i tiramisuom pa smo na treningu bili malo usporeni - rekao je golman Auxerrea Olivier Sorin.
Pizza i tiramisu, doista skromno, ali upravo takav način slavlja skrenuo je pozornost na njegove uspjehe u onome što se broji u njegovu poslu - treniranju. Potpuno je zaslužio nagradu za najboljeg trenera lige, a tko ne bi obožavao pizzu i tiramisu? Jedino, Fernandez je zaboravio da im je ostalo još jedno kolo i da ih Montpellier može prestići i izgurati iz Europske lige.

Komentari (1)
  • pa do prije 2-3kola su bili drugi i imali izravan plasman u ligu prvaka a sad kao slave ulazak u europsku ligu....

    14. 5. 2010,   13:33