Obavijesti

Sport

Komentari 136

San o Ligi prvaka ide dalje! Pali su Redsi, Modri u četvrtfinalu

San o Ligi prvaka ide dalje! Pali su Redsi, Modri u četvrtfinalu
9

Zagrebački Dinamo plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka s konačnim rezultatom 5-4 nakon lutrije jedanaesteraca. Dinamov junak bio je Dinko Horkaš koji je skinuo dva penala u raspucavanju

VIDEO

Dinamo je opet hit u gradu!

Više od 3500 gledatelja stiglo je na radni dan, u vrlo nezahvalnom vremenskom terminu (15 sati), pogledati osminu finala Uefine Lige mladih, obračun između mladih nada Dinama i Liverpoola.

Ne sjećamo se kada je Hitrec-Kacijan posljednji put bio tako pun, a na tribinama smo vidjeli i brojne poznate face iz hrvatskog nogometa. Od prvotimaca modrih svoje su nasljednike došli pogledati Dani Olmo, Emir Dilaver, Izet Hajrović, ostale u velikoj gužvi ipak nismo uspjeli pronaći.

Dinamovi klinci oduševili su i prošli na jedanaesterce s konačnih 5-4, a junak je bio Dinko Horkaš koji je kao i protiv Lokomotiva obranio dva jedanaesterca.

Dinamo je cijelu utakmicu bio bolji suparnik, ali je Liverpool poveo u 53. minuti golom Bobbyja Duncana. Paul Glatzel prethodno je prošao tri Dinamova igrača, ubacio povratno, a Gerrardov rođak Duncan nije imao pretežak posao.

Ipak, Zagrepčani se nisu predavali te u 68. stižu do izjednačenja i spasonosnog gola. Antonio Marin je prošao kroz obranu Liverpoola fenomenalnim minijaturama, odigrao povratno za Leona Šipoša, a Varaždinac je to zakucao za izjednačenje.

Do kraja utakmice obje su momčadi imali po par prilika, ali je ostalo 1-1 pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca u kojima je Dinamo bio sretniji i spretniji.

Horkaš je obranio udarce Duncanu i Coyleu, a kod Dinama je promašio samo Marin kojem je Atherton obranio mlak udarac pa je slavlje dinamovaca moglo početi.



Na tribinama su bili i brojni polaznici HNS-ove trenerske Akademije, tako smo na jednom dvoboju Dinama (pa makar i juniora) nakon dugo vremena vidjeli Niku Kranjčar. Negdašnja legenda hrvatskog nogometa bio je u društvu Ante Tomića, pomoćnog trenera Rijeke. Među ostalim 'facama' vidjeli smo Vedrana Runju, Gorana Jurića, Borisa Živkovića, Deana Klafurića, Gorana Vlaovića, Gorana Ljubojevića, Ardiana Koznikua...



Bila je to prava borba za svaki pedalj terena, lopta je češće bila u zraku nego na zemlji. Takva igra nije uspjela zapaliti prilično popunjeni Hitrec-Kacijan, iako su domaći nogometaši u par navrata osjetili gromoglasnu podršku. U tim se situacijama, pogotovo kada bi modri ozbiljnije krenuli prema naprijed, začulo 'Dinamo, Dinamo'.

Najbolji dojam u redovima Dinama ostavili su Marin i Ćuže, na visokoj razini bili su još Horkaš i Gvardiol, a utakmicu su budno pratili brojni skauti eminentnih europskih klubova poput Barcelone i Ajaxa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka