Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za pobjedu u Goeteborgu treba skok iznad dva metra

None Foto: 24sata/ilustracija

Četrdesetak dana prije dvoranskog prvenstva svijeta Blanka Vlašić večeras otvara sezonu u Goeteborgu, gdje brani naslov...

Blanka Vlašić večeras u Goeteborgu otvara ovogodišnju atletsku sezonu. Nakon 13 tjedana priprema i 117 odrađenih treninga Blanka je spremna za obranu onoga što je ostvarila u prošloj godini - naslova najbolje visašice na svijetu. Iako je i sama priznala kako, s obzirom na svoj status, od sada može najavljivati samo prva mjesta, njen trener Bojan Marinović poziva na oprez:
- Blanka je spremna i svi parametri pokazuju kako smo i u ovom ciklusu priprema napravili iskorak. Očekivanja su velika, ali upravo zato trebamo biti pametni i strpljivi - rekao je Marinović, kojeg zanima i u kakvu je stanju konkurencija.
Sve osim Blankina trijumfa u Goeteborgu bilo bi ravno senzaciji iako će na natjecanju biti nekoliko skakačica iz svjetskog vrha.
- Uz domaću Emmu Green, domaćini su osigurali dolazak do prošlog vikenda vodeće na ovogodišnjoj top-listi, Ukrajinke Vite Palamar. Ona je skokom od 199 cm potvrdila uspješne nastupe iz prošle sezone u kojoj se mučila s ozljedama - rekao je Joško Vlašić.
Blanka je prošle sezone slavila u Goeteborgu skokom od 200 cm.
- Lani je to Blanki bilo treće natjecanje, a ove godine je prvo, što uvijek ima i neki dodatni emocionalni naboj - zaključio je Vlašić.

Komentiraj, znaš da želiš!