Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zadnja nada za odlazak na SP su nam stoperi Andore

None Foto: AFP

Ukrajina u Andoru dolazi u najjačem sastavu. Andora je u 87 kvalifikacijskih utakmica pobijedila samo triput. Najbolji strijelci su im njihovi stoperi

Hrvatsku u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo mogu odvesti još samo Pujol, Vieira i Ayala. Ti igrači igrat će u srijedu protiv Ukrajine i u nekom ludom raspletu pokušat im uzeti barem bod. No prezime je jedino prema čemu su igrači Andore slični s poznatijim kolegama iz Barcelone, Intera i drugih klubova. Andora je u 87 kvalifikacijskih utakmica pobijedila tek tri puta. Dvaput Bjelorusiju 2000. i 2002. te Makedoniju 2004. godine 1-0 u utakmici nakon koje se govorilo o kladioničarskim aferama. Jedini gol u tom kvalifikacijskom ciklusu amateri Andore zabili su Bjelorusiji kod kuće u porazu 3-1. Stoperi su najbolji strijelci Andore u posljednjih nekoliko godina. Golove zabijaju samo iz prekida jer do gola suvislom akcijom jednostavno ne mogu doći. Oscar Sonjee je zabio tri, a Lima, kolega iz obrane, čak sedam golova. Oni moraju Ukrajincima zabiti barem jedan gol. I ne primiti nijedan.

UKRAJINA U NAJJAČEM SASTAVU
Ukrajina u Andoru dolazi u najjačem sastavu, a i da igra s trećom postavom, sve osim pobjede bila bi neviđena senzacija. U prvom susretu Ukrajina je u Kijevu pobijedila Andoru 5-0. Dva gola zabio je Milevskij, a po jedan Jarmolenko, Ševčenko i Seležnjov. Svi će igrati i večeras.

Komentari (11)
  • znam da bi svi htjeli da se plasiramo na SP, i ja bi htio, al ocekivat da nam Andora pomogne je stvarno znanstvena fantastika..

    14. 10. 2009,   10:05
  • Ako nas Andora spasi mislim da bi mi tim igracima trebali dici spomenik u Zagrebu...Ali to je nemoguca misija.

    14. 10. 2009,   10:16
  • Možeš mislit, kakva nada!

    14. 10. 2009,   08:50