Obavijesti

Sport

Komentari 6

Zagreb na mukama, a oni koji su im zbrisali, vani briljiraju...

Zagreb na mukama, a oni koji su im zbrisali, vani briljiraju...
1

Ozljedama obilježena sezona Zagreba nikako da završi, a hrvatski prvak bori se iz utakmice u utakmicu da ostane koliko toliko na broju i traži pojačanja koja bi mogla pomoći - odmah

VIDEO

Mučimo se, tražimo način kako igrati bez ljevaka u vanjskoj liniji, nema nas puno i krpamo se kako znamo, govori gotovo nakon svake utakmice Zlatko Saračević otkako je sjeo na klupu rukometaša Zagreba.

Nije Sarač prvi kojeg je zahvatilo 'prokletstvo plinara'. S istim ili sličnim problemima borili su se prije njega i Veselin Vujović, koji je govorio da nikad u karijeri nije vidio toliko pehova s ozljedama, mučio se i Slavko Goluža pa i Kasim Kamenica, no Saračevića su problemi zadesili na najvažnijem mjestu u momčadi, vanjskoj liniji.

U sezonu su krenuli s Mandalinićem, Josipom Valčićem, Mrakovčićem, Pavlovićem, Hrstićem, Miklavčičem, Vuglačem, Lučinom, a nakon ozljede Miklavčiča doveden je i Žarko Marković. No ozljeda Slovenca na desnom vanjskom samo je bila naznaka kakve muke čekaju Zagreb ove sezone.

Ozlijedio se Pavlović i tek se prije koji tjedan vratio, Mandalinić je otišao, teško su nastradali Hrstić i Vuglač, Vekić se tek vraća nakon gotovo dvije godine pauze, Lučin i Mrakovčić imali su nekoliko lakših ozljeda i nikako da ulove kontinuitet, Žare Marković se po dolasku odmah ozlijedio i nije pružio što se od njega očekivalo i u redovima hrvatskog prvaka sa strahom gledaju na svaku novu utakmicu, svaki novi trening, ma na svaki novi korak svojih igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivan Horvat dobro bi im došao

I kako se sada pokrpati u najvažnijem dijelu sezone. Izbor je jako sužen, a hrvatskom prvaku visi ulazak u osminu finala Lige prvaka i novi igrači trebaju im odmah. Čak i da dovedu nekoga, taj u LP-u ne može igrati prije osmine finala, no dobro će im doći bilo kakvo pojačanje za SEHA ligu. Posljednjih se dana sve češće spominje 24-godišnji Ivan Horvat. Riječ je o srednjem vanjskom, jako dobrom strijelcu kojeg je Zagreb upoznao kroz domaće utakmice u dresu Varaždina i Bjelovara, ali isto tako i igraču o kojem su prije koju godinu ozbiljno razmišljali. No 2016. iznenada se javio bogati Flensburg dok je tamo glavnu riječ imao Ljubo Vranješ i doveo hrvatskog rukometaša na probu. Ivan je zadovoljio i ostao u redovima moćnog Flensburga. Nije se od tada naigrao i došlo je vrijeme za promjenu. Zagreb je ponovno u igri i nadamo se da bi Horvat napokon mogao obući dres hrvatskog prvaka.

rukomet

E, da im je Halil Jaganjac

Posebna priča je pak Halil Jaganjac. Dečko je čudo, njegove radne navike uspoređuju s onima Dražena Petrovića, izgleda i igra puno zrelije od svojih 19 godina i velika je šteta što se ne razvija u hrvatskom klubu. A da je bilo malo više volje s obje strane Halil je odavno mogao biti Zagrebov igrač. Još 2016. godine priznao nam je kako ga je Zagreb želio dovesti iz Kozale, no on je tada odabrao odlazak u bogati PSG, potpisao trogodišnji ugovor, no pravu priliku nije dobio i na početku ove sezone iz Pariza je stigao na posudbu u Metalurg. Glavni razlog bio je Lino Červar, stručnjak koji mladima voli davati priliku. I prava je šteta što je Zagreb propustio i tu priliku jer u ovom trenutku Halil Jaganjac bio bi nevjerojatno pojačanje. Pokazao je to i jučer kad je Zagrebu utrpao devet komada.

NK Rudes - NK Osijek

- Velikih smo problema imali kako zaustaviti Halila Jaganjca, to nikako nismo mogli riješiti. Znali smo da će staviti sedam igrača u napad kad stavimo flastera na Halila - nahvalio je hrvatskog reprezentativca Saračević.

Ugovor s PSG-om traje mu do 2019. i tko zna, možda Zagreb uspije ispraviti pogrešku i Halila dovede na kraju ove sezone. Bio bi to doista vrhunski potez.

Ivan Sršen razbija Löwen u dresu Szegeda

Da u domaćim ligama i klubovima ima igrača za europski Zagreb pokazuje još jedan igrač. Ivan Sršen posljednjih je godina bio jedan od najboljih igrača Nexea i to na uvijek deficitarnoj poziciji desnog vanjskog. A onda je početkom ove godine otišao na posudbu u Pick Szeged. Njegovu kvalitetu prepoznao je Juan Pastor i Sršen je već u prvoj europskoj utakmici oduševio. Zabio je prvaku Njemačke Löwenu na njihovu terenu sedam komada i odveo Mađare do pobjede. Dovoljno da se o njemu raspiše i službena stranica EHF-a i uvrsti ga u najbolju momčad prošlog kola. 

- Nadam se da ću iskoristiti priliku, nisam ni sanjao da bi se ovako moglo razviti. Nadao sam se kojoj minuti u prvoj europskoj utakmici, ali tko bi očekivao da će biti ovako. Tu sam do ljeta, a onda ćemo vidjeti što dalje - rekao je Sršen nakon nevjerojatnog debija u Ligi prvaka.

Što dalje nakon ljeta? Bilo bi lijepo da se vrati u Hrvatsku, možda i Zagreb iskoristi priliku i dovede novog desnog vanjskog, njih, uvjerili smo se, nikad dosta.

Ašanin je bio Zagrebov

Da, ima Zagreb puno propuštenih prilika na domaćem tržištu, no nikako nisu jedini krivci. Ponekad igrači jednostavno ne žele u Zagreb, nekad Zagreb ne želi ići iznad svojih financijskih mogućnosti, no ima tu dakako i krivih procjena stručnjaka koji vode klub. Jer, bio je tu i Ašanin, golman koji briljira u Portugalu, otišao je i Mihić, pa i Teo Ćorić, okolnim putem vraćao se Vuglač, nema u klubu više ni Šebetića, Slišković je izabrao Celje...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem