Obavijesti

Sport

Komentari 2

Zagreb traži revanš! Protiv Vardara za naslov SEHA lige

Zagreb traži revanš! Protiv Vardara za naslov SEHA lige
1

Cilj u finalu je ponoviti ovakvo izdanje, zaigrati na najvišoj razini i pokušati osvojiti taj trofej. Zbog toga smo uostalom svi ovdje, rekao je kapetan Zlatko Horvat koji je proglašen najboljim igračem SEHA lige

VIDEO

Pognute glave navijača u prepunoj Areni, tužni pogledi igrača u pod koji su odlazili s parketa u svlačionicu u nevjerici što se upravo dogodilo. No, dva tjedna nakon teškog poraza od Vardara, Plinari imaju priliku isprati gorak okus koji su proživjeli tu subotu, i to na najbolji mogući način - trofejem! 

PPD Zagreb i Vardar igraju u 19 sati finale SEHA lige, što će im biti drugi susret u samo pet dana, i treći u 14 dana.Vardar je prije dva tjedna napunio mrežu Zagreba do vrha i osigurali si veliku prednost od devet razlike uoči uzvrata, a u Skoplju su samo potvrdili prolazak u četvrtfinale Lige prvaka. Borio se Zagreb, ali jednostavno nije išlo.

Hrvatski prvak danas ima veliku priliku za osvetu, no nakon dvije utakmice, svjesni su i sami da će morati odigrati na granici svojih mogućnosti. Makedonci su ih potpuno uništili obranom u prethodne dvije utakmice, a Zagreb je izgledao tromo i usporeno. U Skoplju je to već bilo puno bolje, no razlika je bila prevelika.

Izostanak kontri, plaha i nepokretna obrana, nekreativnost u napadu u kojem su se dobrano morali namučiti za svaki gol. Naučili su lekcije iz te utakmice i odigrali puno bolje protiv Vardara prije nekoliko dana, a bilo bi poželjno kada bi i danas tako odigrali. U polufinalu smo vidjeli zaista sjajnu igru, onakvu na koju nas je naviknuo trener Branko Tamše. Brza, lepršava igra uz puno kontri, upravo to je recept za pobjedu protiv Makedonaca.

Čvrsta obrana, obrana, obrana, samo obrana je ključ svega. Toga smo se naslušali godinama od svih rukometnih rukometnih koji su ponavljali kao papagaji, no bez čvrste obrane u rukometu nema kruha. Najveći zadatak će biti zaustaviti latvijskog diva Krištopansa kojeg je nemoguće blokirati jer je visok 2,15 m, no treba mu ulaziti u svaki šut i ne dati mu da se približi devetercu. 

Tu su Igor Karačić i Stas Skube koji su pokretači svih akcija, a kada njih zaustavite, praktički ste zaustavili cijeli Vardar. Nije to više klub otprije dvije godine kada su osvojili Ligu prvaka i imali izvanredne igrače na svakoj poziciji, pobjedivi su, ali za tu pobjedu Zagrebaši moraju dati sve od sebe.

Ključ pobjede mogao bi biti Aleks Vlah koji je odigrao izvanrednu utakmicu protiv Nexea, zabio je sedam golova i izluđivao protivnike. Jako čvrsto odigrao je PPD protiv Nexea, a raspucali su se i vanjski igrači što u Areni baš i nije bio slučaj.

No treba priznati da će igra Zagreba uvelike ovisiti i o Dejan Milosavljevu koji na golu Vardara brani na fantastičnom nivou. Svojim obranama uništio je Hrvate u Ligi prvaka, jednostavno izgubite volju za rukometom kada vam poskida sve zicere. Vrijedi još istaknuti sjajnog Dibirova, Šiškareva, Vuka Borozana, Dissingera i sjajnog pivota Moraesa.

 - Cilj u finalu je ponoviti ovakvo izdanje, zaigrati na najvišoj razini i pokušati osvojiti taj trofej. Zbog toga smo uostalom svi ovdje - rekao je kapetan Zlatko Horvat koji je proglašen najboljim igračem SEHA lige.

- Za 24 sata odigrat ćemo treći susret s istim protivnikom u svega deset dana. Neće biti lako, ali riječ je o velikom finalu i sigurno je da nikome neće nedostajati motivacije." - rekao je igrač Vardara i bivši hrvatski reprezentativac Ivan Čupić.

Vardar i Zagreb su do sada dva puta igrali u finalu SEHA lige, a svaki klub je po jednom pobijedio. Zagrebaši su jedini naslov osvojili 2013. godine kada ih je vodio Boris Dvoršek, dok je Vardar četiri puta osvajao regionalnu ligu. Dva puta je najbolji bio mađarski Vesprem.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu