Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zagrebašima Kup: Evo kako su oni i jugaši proslavili naslove...

Zagrebašima Kup: Evo kako su oni i jugaši proslavili naslove...
1

Sezona je u nedjelju završila u Hrvatskom kupu za rukometaše, kao i u Prvenstvu Hrvatske za vaterpoliste. Iznenađenja nije bilo, Zagreb i Jug uzeli su trofej i počeli s feštom...

VIDEO

Rukometaši PPD Zagreba po 26. put pobjednici su hrvatskog Kupa nakon što su u finalnom susretu igranom u SD Žatika u Poreču pobijedili gradskog suparnika Dubravu 35-28 (19-11).

U 28. finalu Kupa Hrvatske PPD Zagreb je igrao svoje 27. finale ovog natjecanja i osvojio 26. naslov. Preostala dva naslova pobjednika Kupa ima Metković koji je slavio 2001. i 2002. 

Ogled PPD Zagreba i Dubrave bila je repriza finala iz 2014. godine. Zagreb je tada slavio sa 39-31, a ovoga puta je bilo +7 (35-28).

Momčad Vlade Šole se dobro držala prvih 20 minuta i rezultata 10-9, no Zagreb je do kraja poluvremena zabio devet, a primio samo dva gola za uvjerljivih 19-11 na poluvremenu. U drugom dijelu hrvatski prvak je održavao uvjerljivu prednost za konačnih 35-28.

PPD Zagreb su do pobjede predvodili Damir Bićanić s osam, David Mandić sa šest, te Ivan Sršen i Josip Božić Pavletić sa po pet golova, dok je Urh Kastelic imao devet obrana. Kod Dubrave najefikasniji su bili Petar Medić sa sedam, te Ivan Dumenčić i Marko Račić sa po četiri gola. Domagoj Grahovac sakupio je šest obrana.

POGLEDAJTE SLAVLJE ZAGREBA:

12
| Foto: Dusko Marusic/PIXSELL, Reuters

Ranije u nedjelju vaterpolisti Juga CO osvojili su 15. naslov prvaka Hrvatske, a četvrti zaredom svladavši u finalu doigravanja zagrebačku Mladost 3-0 u pobjedama, u trećoj utakmici igranoj u nedjelju na bazenu uz Savu bilo je 14-11 (4-3, 2-4, 5-3, 3-1) za Jug CO.

Iako su Dubrovčani bolje otvorili utakmicu, Mladost je u trećoj četvrti ni uspjela povesti s dva gola prednosti (8-6), ali nije uspjela tu prednost i zadržati. Možda i ključni pogodak na utakmici postigao je Maro Joković koji je u posljednjoj sekundi treće dionice pogodio za vodstvo Juga 11-10. Papanastasiou je 5:43 minute prije kraja pogodio za 12-10, a Fatović minutu potom za 13-10 i pitanje pobjednika je bilo riješeno.

Hrvoje Benić i Maro Joković su sa po tri gola bili najefikasniji kod Juga CO, a Lovre Miloš i Antonio Petković su postigli po tri pogotka za Mladost.

POGLEDAJTE SLAVLJE JUGA:

19
| Foto: Filip Kos/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica