Obavijesti

Sport

Komentari 501

Hrvat i Srbin zagrljeni: Tucak otkrio što mu je Savić rekao

Hrvat i Srbin zagrljeni: Tucak otkrio što mu je Savić rekao
11

Dejan Savić je, koliko god mu je bilo teško, otišao do naše strane i zagrlio Ivicu Tucka. Iskreno i bez patetike, došao je čestitati boljem, kao što je to naš izbornik napravio nakon finala Olimpijskih igara

VIDEO

Ivica Tucak dolazi do Dejana Savića, grli ga i čestita mu na zlatu. To je bilo nakon finala Olimpijskih igara u Rio de Janeiru lani. Srpski izbornik vratio mu je nakon velike hrvatske pobjede u Budimpešti priznavši da su ovaj put Barakude bile bolje.  

Nakratko su porazgovarali, a hrvatski izbornik otkrio je što mu je Savić rekao.

- Poželio mi je sreću u finalu. Popit ćemo bocu vina, ali nakon finala - rekao je Tucak.

Bravo, sportaši!

Dva obična zagrljaja zapravo su puno više od toga. 

- Zadržite se još malo, a evo i zašto. Pogledajte kakvi su ovo pametni, razboriti, dobri ljudi i veliki sportaši. Savić je uz osmijeh pružio ruku hrvatskom izborniku svjestan da su ovaj put bili bolji od nas - rekao je komentar RTS-a, ne skrivajući oduševljenje zagrljajem iz kojeg možemo puno toga naučiti.

POGLEDAJTE VIDEO ZAGRLJAJA

Sportske vrijednosti i prijateljstvo su iznad rezultata!

Posted by HRT Sport on 28. srpnja 2017

Hrvatska i Srbija vaterpolske su velesile, ali prije svake naše utakmice tenzije idu do stropa, spominje se rat, protjerivanje, ubijanje... Sve što nema nikakve veze sa sportom, no Tucak i Savić, kao i igrači u bazenu, ali i u izjavama nakon utakmice, pokazali su da su iznad toga, prije svega, veliki su sportaši i ljudi.

Najobičniji zagrljaj, ali zapravo puno više od toga. Savić je, koliko god mu bilo teško, otišao do naše strane i zagrlio Tucka. Iskreno i bez patetike, došao je čestitati boljem, kao što je to Tucak napravio u finalu Rija. I zato neka Srbija osvoji broncu, a mi zlato pa da pokažemo svijetu tko suvereno vlada u ovom sportu.

SP u vaterpolu, Srbija - Hrvatska

Srbi se naklonili Hrvatima: Zaslužili su pobjedu

- Čestitam Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi, fizički su nas nadjačali, a mi smo se loše branili sa igračem manje - rekao je nakon utakmice srpski izbornik Dejan Savić.

- Ipak, iz dana u dan, iz godine u godinu, ja ne znam pravila ove igre - dodao je Savić, koji je valjda aludirao na neke sudačke odluke  u završnici utakmice te je malo pokvario čestitku boljemu, a bolji smo ovaj put bili mi. No njegovi igrači redom su čestitali Hrvatskoj koja je prvi put u sedam godina pobijedila Srbiju za finale Svjetskog prvenstva protiv domaćina Mađarske. Bilo je 12-11 za nas.

Srbima nije pomogao ni najbolji igrač svijeta Andrija Prlainović. Rođeni Dubrovčanin zabio nam je šest komada, ali naših je Dubrovčana bilo malo više.

- U obrani nismo bili na nivou, primali smo lake golove, njih barem pet ili šest. Ostavljali smo ih u šansama odakle ne mogu promašiti i to je glavni razlog poraza. Zaslužili su pobjedu, stalno su tu i svaka im čast na igri - rekao je Prlainović.

Srpski igrači pokazali su se kao veliki sportaši. Čestitali su Hrvatskoj priznavši da je ovaj put bila bolja.

- Hrvati nisu posustali niti jednog trenutka, imali su odličan ritam. Pokušali su da poremete naš ritam i u tome su uspjeli u određenim trenucima. Ekipa Hrvatske je sastavljena od igrača koji imaju fantastičnu kvalitetu. Zaista su unaprijedili igru od Olimpijskih igara u Riju. Čestitam im na plasmanu u finale, a nama preostaje da damo sve od sebe i da osvojimo broncu. Što se tiče završnice utakmice, to ne bih komentirao, to je sport i to moramo prihvatiti - rekao je kapetan Srbije Filip Filipović.

SP u vaterpolu, Srbija - Hrvatska

'Predali smo tron'

Delfini u nevjerici, piše srpski Kurir o velikoj hrvatskoj pobjedi u Budimpešti i u naslov stavlja izjavu izbornika koji kaže da ne zna pravila vaterpola.

Srbija bez finala, Hrvati prekinuli prokletstvo, piše Telegraf koji je polufinale Hrvatske i Srbije nazvao vaterpolskim klasikom u kojem su izgubili zbog, kako su rekli, peha i ozljede Dušana Mandića.

Delfini predali tron, piše Blic i u tekstu dodaje: 'I to se moralo dogoditi. U posljednja dva finala bili smo bolji od rivala, sad nam lopta nije htjela u gol. Hrvati su prelako zabijali.' 

UŽIVO iz Budimpešte: Ovdje spavaju budući svjetski prvaci

Budimpešta: Jutro nakon velike pobjede nad Srbijom, sve je već spremno za Mađare! Reporteri: Antonio Bevanda i Anja Dobranić

Posted by 24sata on 28. srpnja 2017

Hrvatska i srpska zastava jedna uz drugu

Napredovali smo od 2003. godine.

Sjećamo se Kranja i nereda na finalu Europskog prvenstva u Sloveniji. Razbijene glave, krv, kaos... U Budimpešti su hrvatski i srpski navijači stajali jedni kraj drugih. Čak su i zastave bile jedna blizu druge i nikakvih incidenata nije bilo. 

Lepa slika sa utakmice polufinala SP u vaterpolu Srbija-Hrvatska

Posted by Balkanski navijaci on 27. srpnja 2017

Tome su pridonijele obje reprezentacije čiji su igrači i članovi stožera korektno najavili utakmicu, bez podizanja tenzija, a nakon nje sportski čestitali jedni drugima.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 501
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram