Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zalizanog Ćiru dočekali u Šangaju uz suze i cvijeće

None Foto: 24sata 7

Ćiro Blažević otputovao je u Kinu, gdje će trenirati prvoligaša Shenhua. Navijači su ga dočekali toplo i srdačno, a on je u tome svemu znao uživati

Ovdje sam već dosadio i Bogu i vragu, a zovu me u Kinu. I nemam ništa protiv, iako je malo daleko, rekao je Ćiro Blažević na odlasku s klupe Bosne i Hercegovine. Kineski prvoligaš Shenhua iz Šangaja već je u tim trenucima objavio da je pronašao novog trenera, 75-godišnjak iz Travnika otišao je u nogometnu egzotiku. Bio je u Iranu, valjda će pomoći u novoj avanturi.
- Uvjeren sam da ćemo pod vodstvom gospodina Blaževića u sljedećoj sezoni gledati jedan sasvim novi Shenhua - rekao je predsjednik kluba po Ćirinu dolasku u Kinu.
Na aerodromu ga je dočekalo stotinjak navijača sa šalovima i transparentima, pjevali su svom novom treneru, donijeli mu cvijeće... Neki su, piše službena klupska stranica, čak i - zaplakali! A ćiro, besprijekorno zalizane frizure, u svom se stilu smijao, širio ruke, mahao i pozdravljao Kineze. Fotoaparati su škljocali, kamere bile uperene prema novoj prvoj zvijezdi kluba.
- Nikada nismo imali ovakav doček za novog člana našeg kluba - dodao je prvi čovjek Shenhue.
Ali nikada nisu ni imali trenera koji napravi 'show' gdje god stigne. U KIni je na novom početku, u poznim godinama trenutno četvrti klub prvenstva mora podići do vrha. A jedan od konkurenata je Branko Ivanković, pomoćnik iz Francuske '98.

Komentari (12)
  • A da ga zovu u Ganu pocrnija bi naprasno u solarij. I šta kazat za čovika već da je ili bio gladan u djetinjstvu ili mu je um pomračen.Valjda jedno i drugo. A da ,taj Hrvatina bi da ga zovu u Srbiju govorio bre brate pa tko nas zavadi. Eto takovi su nažalost bili na vlasti kad se stvarala ova naša popljačkana Hrvatska.

    18. 12. 2009,   12:32
  • Ćiro Kinez je hrvatski nogometni ambasador. Bravo Ćiro. Ćiro majstore, Ćiro pederu!

    18. 12. 2009,   12:53
  • kakav je to kralj, taj će se iz mrtvih dić kad umre jednog dana...samo deri ćiro dokle ide...

    18. 12. 2009,   12:27