Obavijesti

Sport

Komentari 3

Mačka s devet života: Rosset zamijenio kartu i izbjegao smrt

Mačka s devet života: Rosset zamijenio kartu i izbjegao smrt
9

Marc Rosset je propustio avion zbog treninga, Thorpe je zaboravio kameru i nije otišao u Twinse... A Bolt je mislio da može naučiti voziti auto, ali prevario se...

VIDEO

Htio sam što prije pobjeći iz New Yorka. Dominik Hrbaty 'prebio' me u tri seta u 1. kolu US Opena i htio sam otići kući u Ženevu. Kupio sam kartu za let 111, ali u posljednji trenutak sam odustao od povratka u Švicarsku jer sam poželio ostati u New Yorku i još malo trenirati, rekao je Marc Rosset, bivši olimpijski pobjednik.

Let 111 nikad nije sletio u Švicarsku. Nedugo poslije polijetanja iz New Yorka srušio se u Atlanski ocean. Svih 229 putnika su poginuli.

- Ne znam kako objasniti što sam se osjećao u tom trenutku. Sigurno je samo to da sam popio alkohola koliko sam mogao - ispričao je bivši Top 10 tenisač.

Ian Thorpe, peterostruki olimpijski pobjednik, poželio je posjetiti World Trade Centar. No tog 11. rujna 2001. godine “Thorpedo” je bio dosta “šlampav” te je zaboravio kameru u hotelu.

- Kakvu sam sreću imao! I danas me trnci prođu kad dođe taj dan, cijeli film mi prođe glavom - rekao je australski plivač.

Vlatko Marković bio je jedan od sudionika SP-a 1962. godine gdje je bivša država bila četvrta.

- Samo igrom slučaja izbjegli smo pogibiju na povratku. Nakon utakmice za treće mjesto s Čileom svi smo se razletjeli Santiagom. Kad smo stigli u hotel rečeno nam je da letimo sutra u 6, a ne u 11 sati - rekao je Marković, aktualni predsjednik HNS-a.

Avion koji je poletio u 11 sati srušio se i poginulo je 127 putnika.

Adebayor je jedva preživio napad podivljalih terorista ove godine... 

Lobos izdržao 69 dana ispod zemlje

Među nedavno spašenim rudarima u Čileu bio je i bivši nogometni reprezentativac te države - Franklin Lobos. Nogometaš koji je za Čile igrao u kvalifikacijama za OI 1984. godine u SAD-u bio je pod zemljom 69 dana.

- Bila je ovo najteža utakmica mog života - rekao je Lobos. 

Zedniku suigrač prerezao vrat

U veljači 2008. godine Richard Zednik jedva je preživio jednu od jezovitijih nesreća u povijesti NHL-a. Njegov suigrač prerezao mu je arteriju klizaljkama. No brzom reakcijom liječnika i operacijom nekoliko sati poslije, Slovak je preživio strahovitu nesreću.

Morski pas joj je otrgnuo ruku

Lo Bethany Hamilton već je s osam godina osvojila prvenstvo u surfanju, a s 13 potpisala prve sponzorske ugovore. No 2003. život joj je doslovno visio o “koncu” i to dok je trenirala za natjecanje. Napao ju je morski pas te joj je otrgnuo lijevu ruku. Danas surfa bez ruke.

Charlton: Nasreću sjedio sam odostraga

Pobijedili smo Crvenu zvezdu i stali smo u Münchenu gdje smo trebali natočiti gorivo. No avion se zapalio pri polijetanju. Sjedio sam odostraga i to me spasilo, rekao je Bobby Charlton.

Osam nogometaša Manchester Uniteda poginula su u nesreći 1958. godine.

Ian Thorpe: Trebao sam biti mrtav

Oduvijek sam maštao o tome da se popnem na World Trade Centar i uživam u pogledu na New York. Budući da sam početkom rujna bio u SAD-u, poželio sam to i učiniti. Nasreću, zaboravio sam kameru dok sam išao prema Twinsima, rekao je Ian Thorpe, bivši australski plivač.

Adebayor jedva preživio strojnice

Nevjerojatna stvar. Mislio sam da takvo nešto nije moguće. Jedva smo izvukli živu glavu. Već smo poslali oproštajne poruke našim obiteljima, rekao je Emmanuel Adebayor.

U siječnju su teroristi napali autobus reprezentacije Toga. Troje ljudi je poginulo.

Bolt: Nisam baš naučio voziti auto. Nasreću zbog mene nitko nije poginuo

U svibnju 2009. godine testirao je novi BMW M3 u svojem Kingstonu. No u jednom trenutku izgubio je kontrolu te sletio s ceste. Ozbiljno je ozlijedio stopalo te je prevezen u bolnicu u kojoj je zadržan na promatranju. Njegov brat prošao je s lakšim ozljedama.

- Nisam baš naučio voziti taj model automobila. Moj sponzor Puma mi je čak platila poseban tečaj u Njemačkoj, ali očito nije bilo dovoljno. Bitno je da nitko nije stradao - rekao je Bolt.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao