Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zamjerka Daliću: Zašto si zvao Mikija i ostavio ga bez minute?

None Foto: Carl Recine, PEDRO NUNES/REUTERS/PIXSELL

BARIĆ NEZADOVOLJAN Moramo više vježbati. U postavljanju moraju Lovren i Vida biti bolji, oni prvi moraju očistiti opasnosti, a onda upomoć doći i skočni napadači poput Rebića

Nešto se u obranama prekida kod hrvatske reprezentacije mora mijenjati. Nerijetko hvale stoperski par Vida - Lovren, ali u tom segmentu stvari očito ne štimaju.  

- Baš sam brojio u avionu, primili smo devet golova iz prekida. U defenzivnom skoku primiti devet golova iz prekida je puno previše. Mi to puno primamo - rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon dolaska u Zagreb.

Devet golova od 27, koliko smo ih primili u njegovih 20 utakmica na klupi, znači da je svaki treći gol u našoj mreži pao nakon prekida!

Možda je potrebno dovesti stručnjaka za prekide kao što ga imaju neke druge velike europske reprezentacije?

- Samo vježbati i vježbati - odgovorio je Otto Barić na pitanje kako se braniti od prekida pa nastavio:

- Na to posebno treba obratiti pažnju jer previše nam se puta dogodilo. U postavljanju moraju Lovren i Vida biti bolji, oni prvi moraju očistiti opasnosti, a onda upomoć doći i skočni napadači poput Rebića.

No nije Bariću prekid najveća zamjerka na prethodno okupljanje.

- Trebali smo misliti na to da svjetski doprvaci moraju imati više od dva i pol dana odmora između tako jakih utakmica. A nelogično mi je i da se zove Milana Badelja pa on ne dobije ni minutu. Kad nema Rakitića, nedostaje drugi mozak momčadi, a taj mozak i iskustvo ima Badelj. Vlašić je požrtvovan i dobar, ali Badelj bi donio mirnoću i ono što nam je trebalo - kaže Otto.

Dalić je u zadnjoj akciji dobio i Josipa Brekala.

- Rekao sam mu da se opusti i odradi to, a da ću ja odgovarati za sve pogreške - kazao je izbornik i emotivno zaključio:

- S kim smo mi sve igrali u ovoj godini, i to sam gledao i brojio... Uvijek su bili puni stadioni, ma to se nikad više neće ponoviti u godinu dana!

Komentari (70)
  • Generali poslije bitke... Ti si se pokazao kao izbornik, zato se poklopi i uzivaj u mirovini.

    19. 11. 2018,   22:25
  • Joj Otto, daj šuti! Bio si izbornik za vrijeme EP u Portugalu, pa znamo kako je to prošlo, nismo ni grupu prošli! Ali neka si se ti sada, sa sto godina, našao prigovarati....

    19. 11. 2018,   22:33
  • Trebao je staviti 9 bekova kao sto si ri radio.

    19. 11. 2018,   23:59