Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zanoški i Janković produžili, u Ledenu stiže i NCAA zvijezda

Zanoški i Janković produžili, u Ledenu stiže i NCAA zvijezda
1

Mario Pusharich, Amerikanac hrvatskog podrijetla rođen u Cape Coralu na Floridi u Medveščak dolazi nakon desetogodišnjeg iskustva igranja u sjeverno-američkim ligama

VIDEO

KHL Medveščak je u utorak objavio da su Tomislav Zanoški, Jan Smolec i Ivan Janković produžili svoje ugovore, dok je Mario Puskarich novo ime u redovima Medvjeda, priopćeno je u utorak iz zagrebačkog kluba.

Mario Pusharich, Amerikanac hrvatskog podrijetla rođen u Cape Coralu na Floridi u Medveščak dolazi nakon desetogodišnjeg iskustva igranja u sjeverno-američkim ligama, a najdulje, odnosno četiri godine igrao je u NCAA ligi, točnije u prvoj diviziji Istočne konferencije u dresu Sveučilišta Vermont.

U 138 utakmica postigao je 52 pogotka uz 65 asistencija, a posljednje sezone pripala mu je čast nositi kapetansku traku sveučilišta na kojemu je studirao biznis. Najbolje je partije za Vermont pružao u prvoj sezoni (2013/14) kada je proglašen najboljim novakom u istočnoj NCAA konferenciji, a uz to je uvršten i u najbolju momčad konferencije.

Dokaz Puskaricheve kvalitete je i činjenica kako je na sedam utakmica te sezone zabijao pogotke za pobjedu svoje momčadi čime je predvodio cijeli NCAA u navedenoj sezoni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Puškarić je bio odličan u NCAA prvenstvu te se nametnuo kao najbolji strijelac i vođa svog tima. Vjerujemo da kao mlad igrač svoju igru može podići na još višu razinu te postati vrhunski napadač u Medveščaku. Odlično je i to što ima hrvatsko porijeklo - kazao je ukratko sportski direktor kluba Aaron Fox.

Na kraju prošlogodišnje sveučilišne sezone napustio je Vermont zaigravši za Manchester Monarchse u ECHL-u, ligi koja uz AHL služi kao poligon za razvoj NHL igrača. Tamo je odigrao 11 utakmica ostvarivši sedam bodova, a momčadi je pomogao u doigravanju gdje su Monarchsi ispali u konferencijskom finalu od South Caroline.

Puskarich (25) je prije NCAA igrao u najboljim sjeverno-američkim ligama za mlađe dobne kategorije (USHL, NAHL, BCHL), a posebno je upečatljiv bio u BCHL-u gdje je u dvije sezone prije odlaska na sveučilište za Langley Riverman odigrao 115 utakmica postigavši 72 pogotka uz 76 asistencija.

Puskarichu će u prilagodbi na domovinu njegovih predaka zasigurno od velike pomoći biti miljenik zagrebačkih navijača, "zločesti" dečko s Jordanovca Tomislav Zanoški kojemu će sljedeća sezona u redovima Medveščaka biti peta u zagrebačkoj momčadi. 

Prethodno je proveo dvije sezone u EBEL-u (2011./12., 2012./13.), a posljednje dvije je za Medveščak igrao u KHL-u. Bogatu karijeru je rođeni Zagrepčanin okrunio jednim naslovom u EBEL-u nastupavši za austrijski KAC. Osim za spomenute klubove, Zanoški je u EBEL-u nastupao i za Linz, ljubljansku Olimpiju te talijanski Bolzano. 

Svoju vjernost Medveščaku produžili su domaći igrači. Jan Smolec i Ivan Janković koji će nakon odličnih nastupa u juniorskom EBEL-u i skupljanja iskustva u KHL-u biti važna snaga Medveščaka u povratničkoj EBEL sezoni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem