Obavijesti

Sport

Komentari 166

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
10

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23

VIDEO

Španjolski rukometaši prvi su finalisti Europskog prvenstva koje se igra u Hrvatskoj, oni su u polufinalu svladali aktualne svjetske prvake Francuze sa 27-23 (15-9).

Susret je rezultatski bio poravnat do 18. minute kada je bilo 8-8. Do kraja prvog poluvremena Španjolska je napravila sjajnu seriju od 7-1, vrhunski je funkcionirala njezina obrana na čelu s vratarom Corrallesom, dok je veteran Šterbik pet puta ušao s klupe i tri puta obranio sedmerce francuskim izvođačima.

Španjolci su i u prvom dijelu drugog poluvremena izgledali fantastično, golovima Solea i Enterriosa te uz još jedan Šterbikov obranjeni sedmerac u 45. minuti stigli su do velikih 23-14.

No, tada su praktički stali, a Francuzi su zaigrali na sve ili ništa, agresivno u obrani što je rezultiralo s nekoliko španjolskih izgubljenih lopti pa je Francuska za sedam minuta serijom 6-0 smanjila na 23-20 i pri tom rezultatu imala napad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, Corrales je zaustavio udarac Abaloa da bi Canellas nakon gotovo osam minuta bez španjolskog gola uspio povisiti na 24-20 na isteku 52. minute čime su otupili nalet Francuza.

Golom Mahea iz sedmerca Francuska je smanjila na 24-21 četiri minute prije kraja uz isključenje jednog španjolskog igrača. Iako je Dumoulin obranio dva udarca španjolskih igrača, lopta se uvijek odbijala u ruke Španjolcima te je Entrerrios golom za 25-21 dvije i pol minute prije isteka vremena riješio pitanje pobjednika.

Ferran Sole sa sedam i Raul Enterrios sa šest golova predvodili su Španjolsku, dok je Cedric Sorhaindo sa šest golova bio najefikasniji kod Francuske.

Španjolskoj će ovo biti četvrti nastup u finalu europskih prvenstava, ali još nikada nije bila pobjednik. Gubila je finala 1996., 1998. 2006. i 2016. godine.

U nedjeljnom finalu Španjolska će igrati protiv boljeg iz ogleda Danske i Švedske koji se igra od 20.30 sati, dok će Francuska također u nedjelju igrati za treće mjesto protiv poraženog iz dvoboja Danske i Švedske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke
Porazbijali prozore na vikendici obitelji Mirka Alilovića na Rabu
SRAMOTNO!

Porazbijali prozore na vikendici obitelji Mirka Alilovića na Rabu

Nakon poraza od Francuske dogodio se divljački napad na kuću obitelji u vlasništvu obitelji supruge Mirka Alilovića. Huligani su kamenjem razbili prozore, vitraj staklo, dio krova...