Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog crvenog kartona Tucak propušta utakmicu za broncu

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tucak je za vrijeme utakmice protestirao protiv sudačkih odluka, dobio je žuti karton, a naposlijetku je i isključen. Hrvatska je od Srbije izgubila 9-7. Nakon utakmice bio je još oštriji...

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak suspendiran je nakon polufinalne utakmice sa Srbijom na Europskom prvenstvu u Barceloni. 

Tucak je za vrijeme utakmice protestirao protiv sudačkih odluka, dobio je žuti karton, a naposlijetku je i isključen. Hrvatska je od Srbije izgubila 9-7.

- Nismo još dobili službenu potvrdu, ali crveni karton za izbornika automatski znači dan neće voditi sljedeću utakmicu - kaže Perica Bukić.

- Srbija je zasluženo pobijedila, ali sudački kriterij bio je nenormalan i na snimci se jasno vidi da Ivica nije protestirao u trenutku kad ga je sudac odlučio isključiti. To se jasno vidi, ali tu nema pomoći. Bez izbornika ćemo morati protiv Italije.

Bukić smatra kako je sudački kriterij u najmanju ruku bio čudan:

- Pa utakmica je počela s 10 isključenja. To je jako čudno. Na kraju su se srbi u svemu tome bolje snašli - rekao je naš proslavljeni vaterpolist.

U drugom je polufinalu Španjolska pobijedila 8-7, a taj je susret obilježila velika sudačka pogreška. Naime, Talijanima nekoliko sekundi prije kraja nije priznat čisti gol za izjednačenje:

- Na snimci se jasno vidi da je lopta prešla zamišljenu liniju. Talijani su jako ostečenim, ostali su bez finala. Vrijeme se ne može vratiti, jedino će vjerojatno suci biti kaznjeni - završila je vaterpolska legenda.

NAKON PORAZA OD SRBA Tucak lud na suce: Što pričati o sportu kad su tu poluidioti?!

Tucak je nakon utakmice bio jako oštar prema sucima:

- Što pričati o sportu kad imate takve poluidiote, ljude koji su tu zbog svojih osobnih interesa? Nijednu jedinu riječ nisam rekao. Užasno sam razočaran samim tijekom utakmice i svime što su dopuštali. Nismo se snašli, promašivali smo izgledne situacije. To nema veze s onim što oni propagiraju kao vaterpolo - grmio je izbornik svjetskih prvaka.

U borbi za broncu u subotu od 20:30 hrvatske vaterpoliste vodit će njegov pomoćnik Mile Smodlaka.

VIDI OVO! Ove stvari o Domagoju Vidi sigurno niste znali!

Komentari (19)
  • članak je pun grešaka...tko to lektorira?Prvo kaže da je italija pobijedaila,da bi u drugoj rečenici rekao da je italija teško oštećena i da joj nije priznat gol...

    27. 7. 2018,   14:01
  • Polufinale igraju dvije vaterpolo velesile,a sude suci koji u čijim je zemljama vaterpolo marginalni sport.Ne omalovažavam nikoga,ali Rus i Poljak???Pa gdje bi osjetili i naučili suditi na visokom nivou?!

    27. 7. 2018,   15:32
  • Mi kad izgubimo uvjek su krivi suci.Zašto ne priznat da su Srbi bolji od nas u vatrpolu.Meni je sve jedno ko je pobjedija to je samo sport.

    27. 7. 2018,   14:07