Obavijesti

Sport

Komentari 26

'Zbogom Arsene!' Za oproštaj od Emiratesa petarda Burnleyu

'Zbogom Arsene!' Za oproštaj od Emiratesa petarda Burnleyu
5

Želim završiti s jednom jednostavnom rečenicom: Nedostajat ćete mi. Hvala vam što ste bili tako važan dio moga života, nadam se da se vidimo uskoro, zaključio je Wenger u svom oproštaju od navijača...

VIDEO

Dvadesetdvogodišnjoj vladavini na klupi Arsenala Arsenea Wengera došao je kraj. U nedjeljnom dvoboju protiv Burnleya Wenger je posljednji put vodio Topnike na Emiratesu, a igrači su mu se odužili na najljepši mogući način - Burnleyu su zabili "petardu" i upotpunili sjajan ugođaj.

Za 2-0 u prvom poluvremenu poentirali su Aubameyang u 14. i Lacazzete u trećoj minuti sudačke nadoknade. U nastavku su nastavili trpati Kolašinac u 54., Iwobi u 64., a sve je zaključio onaj koji je i započeo golijadu - Aubameyang.

Wengerov ulazak na prepuni Emirates igrači su pozdravili špalirom, a Arsene je dobio počasni pehar. Prvo je izrazio podršku Sir Alexu Fergusonu, koji je u subotu doživio moždani udar i nalazi se u bolnici, a onda se obratio navijačima:

- Hvala Vam za svo ovo vrijeme što smo proveli zajedno, znam da to nije lako. Ispred svega, ja sam kao i vi, fan Arsenala - započeo je Francuz.

- To je način života, briga o igri, vrijednostima koje njegujemo. To nam je krvi, brinemo, očajni smo ponekad, ali kad dođemo tu, onda shvaćamo - podijelio je svoje osjećaje s navijačima veliki Arsene.

- Zahvaljujem svima koji čine ovaj klub posebnim. Pratite i podržavajte ovu momčad i sljedeće sezone, oni to zaslužuju. Želim završiti s jednom jednostavnom rečenicom: Nedostajat ćete mi. Hvala vam što ste bili tako važan dio moga života, nadam se da se vidimo uskoro - zaključio je Wenger svoj oproštaj s Emiratesom.

Ovaj dan u posebnom sjećanju ostat će jednom dječaku. Arsene je, naime, dječaku s natpisom: "Arsene, mogu li dobiti tvoju kravatu" želju ispunio te mu darovao svoj odjevni predmet.

Arsenal je s Wengerom došao do tri titule u Premiershipu, uključujući i sezonu 2003./2004. bez poraza. Tko god bio njegov nasljednik, Arsene Wenger imat će posebno mjesto u povijesti njegovog voljenog kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu