Obavijesti

Sport

Komentari 49

Zdravko Mamić sad više nije apsolutni vladar u Maksimiru

Zdravko Mamić sad više nije apsolutni vladar u Maksimiru
5

Sve više razmimoilazi se s upravom. Prvo na Fernandesu pa zatim na najavi financijskih muka. Donedavno je bilo nemoguće se netko iz kluba nakon Mamićeva istupa oglasi i ustvrdi suprotno. No i to se očito mijenja

VIDEO

Dug prema Draženu Ladiću riješeno je pitanje, rekao nam je jučer predsjednik Dinama Mirko Barišić. “Modri” su uplatili milijun eura duga bivšem golmanu i klub više neće imati blokiran račun.

Riješio je Dinamo, dakle, taj problem, ali u moru izjava koje je u srijedu u Maksimiru izgovorio Zdravko Mamić zazvonila je i ona da bi Zagrepčani iduće ljeto mogli biti u dugu od 30 mil. eura.

Tomislav Svetina, direktor kluba, odgovorio je kako neće biti drame i da klubu ne prijeti nikakav bankrot. Očito je da savjetnik i direktor više nemaju toliko istih stavova kao nekad.

Mamić je na svojoj posljednjoj presici zapravo zavapio u kakve je probleme klub upao otkad on ne obavlja funkcije koje je imao prije. Istaknuo je i kako on nije bio za transfer Juniora Fernandesa u Tursku. Štoviše, on je s čileanskim igračem dogovorio da on produlji ugovor. No uprava je ipak odlučila drukčije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Marko Prpić/PIXSELL

- Pa Zdravko je jasno rekao kako on nije više nikakav apsolutni vladar u Maksimiru. On obavlja funkciju savjetnika, više nema ovlasti. Da, savjetovao je da ne prodajemo Fernandesa i da se s njim potpiše novi ugovor, ali odlučili smo da ćemo ga prodati - kaže predsjednik Mirko Barišić i nastavlja:

- Odlučili smo ga prodati jer smo odlučili štedjeti. Njegov novi ugovor se nije uklapao u naš plan štednje. Zdravko, dakle, može reći svoje mišljenje o svemu, ali iznad njega u klubu postoje instance koje donose odluke.

Znakovite su ove Barišićeve riječi. Očito je da Mamić u klubu više nema toliku moć.

Naravno da se Mamića i dalje vjerojatno pita za sve stvari, ali... Transfer Juniora Fernandesa je, primjerice, završen prošli ponedjeljak, kad je Mamić bio u Turskoj s reprezentacijom. Realno, sve je začudilo da je Mario Cvitanović nakon europskoga kraha i ispadanja od Skënderbeua ostao na klupi. Tomislav Svetina je odmah nakon ispadanja u Albaniji najavio kako Cvitanović ostaje trener. Da je Zdravko sto posto unutra, da sam odlučuje o svemu u Dinamu, Mario Cvitanović sigurno ne bi preživio ispadanje iz Europe. Mamić bi presjekao i Cvita bi sigurno tražio novi posao.

No stvari su se u Maksimiru, otkad je počelo suđenje u Osijeku, očito jako promijenile. Mamić je, logično, zaokupljen onim što se događa u osječkoj sudnici, ipak se radi o njegovoj sudbini. Klub je neko vrijeme bio u drugom planu kad je on u pitanju. On više kao savjetnik nema te ovlasti da potpisuje neke važne odluke. Taj posao sad rade neki drugi ljudi.

Tomislav Miletić/PIXSELL

I predsjednik je priznao da bi Dinamo iduće ljeto mogao upasti u problem. Mirko Barišić je miran čovjek, rijetko kad od njega možete čuti da postoji nekakav imperativ u životu, ali jučer nam je rekao ovo:

- Apsolutni je imperativ prvo mjesto ove sezone. Mi iduće ljeto jednostavno moramo igrati kvalifikacije za Ligu prvaka. Tu moramo doći do novca. Što se tiče financija za ovu, tekuću sezonu, tu nećemo imati nikakvih problema. Imamo završenu financijsku sliku, ali moramo već razmišljati o idućem ljetu.

Očito se predsjednik Barišić slaže sa Zdravkom Mamićem da bi Dinamo za devet mjeseci mogao imati ozbiljne financijske probleme. Istina, nije to rekao na način na koji je rekao Zdravko, u svojem stilu, ali ove su riječi znakovite.

Pitanje je u kakvom su sad odnosu Mamić i Svetina. Prije je bilo nemoguće da nakon javnog Mamićeva istupa bilo tko iz kluba komentira stvari koje je izrekao, a kamoli da se ne slaže s njim. Ladićev slučaj je možda otvorio Pandorinu kutiju. Inače, sadašnji direktor Svetina bio je Ladićev odvjetnik kad je digao tužbu protiv Dinama.

mamic
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener