Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zdravko Mamić: Zajec je trebao otići nakon Kopra

None Foto: Goran Jakuš/PIXSELL 7

Izvršni dopredsjednik Dinama u svom izlaganju povodom Zajecove smjene kritizirao je način vođenja momčadi i brojne rotacije igrača 'modrih'

Nakon samo tri kola HNL-a i ispadanja iz utrke za Ligu prvaka Velimir Zajec dobio je otkaz na mjesto trenera Dinama! Izvršni odbor Dinama je izglasao je njegovu smjenu na telefonskoj sjednici. Izvanredna press konferencija sazvana je za 12 sati. Sam Zajec ostao je zatečen iznenadnom vijesti.
- Prvi glas! U pet sati sam se vratio iz Gyora, tako da nemam pojma o tome - izjavio je ukratko Zajec.
- Smjenili su ga jednoglasno. Razlog smjene je želja za promjenom loše situacije u klubu - rekao je Zdravko Mamić i nastavio:
- Ne znamo tko će biti novi trener, a zasad nemamo niti širi popis. Problemi su eskalirali nakon Kopra. Trebali smo ga još tada smijeniti. Da smo to napravili tada, igrali bi u Ligi prvaka. To vam ja jamčim! Zajec je previše mijenjao igrače i rotirao po pozicijama. Nismo nikada određivali sastav, ali ne želimo da se naša momčad naziva limitiranom jer je to čista laž - izjavio je izvršni dopredsjednik Dinama.
- Protiv Varteksa nama ne igra Morales koji je lani zabio čudo golova. On nam ne igra ni jednu minutu, pa to nije normalno! Vi ste mi se smijali za Sammira, a ja znam da je brazilska reprezentacija tražila njegove podatke - branio je svoje igrače Mamić.
- Stvara se histerija da Mamići moraju otići, a ja igrače galvaniziram kao Ćiro u najsjajnijim danima. To radim već pet godina i mi smo prvi. To sada nisam činio, Zoki se maknuo s klupe i gledajte što se dogodilo - ispovijedio se Maminjo i sebe prozvao jedinim krivcem:
- Za Zajeca sam jedini ja kriv. Nitko osim mene u Izvršnom odboru nije bio za njegovo dovođenje.
- Nismo razgovarali s njim. Došao je u pet iz Gyora. Zvao ga je Vrbanović da mu kaže, ali se nije javljao. Jedino civilizirano je bilo da ga otpustim. Željeli smo vratiti legende u klub. Puno je ozbiljnije dati otkaz treneru prije Gyora nego da se nastavi ovako.Rekao sam predsjedniku još na priprema u Austriji, ovo ni pojas za spašavanje neće spasiti - kazao je Maminjo i osvrnuo se na slavlje u Dalmaciji.
- Mene je bolilo srce mi je krvarilo i jedna dama na Hvaru je rekla da ne smije navijati za Dinamo jer je okružena Dalmatincima i ja sam s njom zaplesao, a vi pišete da ja pjevam dok Dinamo gubi. Ja sam osam godina predsjednik i priznajem da sam radio ekscese i da pretjerujem.  Primitivno sam se ponašao - priznaje Mamić.
Opet se namjerio na novinare u kojima vidi najveće neprijatelje.
- Proglasili ste me narkomanom, nazvali ste me Joca Amsterdamom.  Imam 17 tužbi protiv medija i ni jedna nije došla na red. Vi si uzimate pravo da USKOK, država i policija kažete da uhapsite Mamića. Dinamo i Mamić će preživjeti , ali zašto vi uništavate hrvatski sport? Svi sportski klubovi su udruge građana osim Hajduka. udruge građana ne plaćaju poreze na dobit. Oko 8 mil. eura više neće dolaziti u Dinamo zbog vašeg pisanja jer smo izgubili sponzore, i to kroz 4 godine.
- Na kraju se opet dotaknuo sada već bivšeg trenera Zajeca. Zeko je ikona kluba. Odigrao je samo 7 utakmica i mi smo imali hrabrosti smijeniti ga. Igrači su također krivi, ali mi smo taoci medija.
Dinamova budućnost je trenutno neizvjesna.
- Nemamo pojma tko će nam voditi trening jer se treneri uče poslu u Dinamu i Hrvatskoj. Nema pravog rješenja.
Za novog trenera nudi najbolje uvjete.
- Spremni smo ga platiti više od Ardillesa. Želimo da novi trener od Dinama napravi momčad, a ne skup pojedinaca.

Komentari (79)
  • spasi nas bože ovog slaboumnika. Budala, pljuc...

    9. 8. 2010,   13:14
  • Tko predstavlja Zagreb....sramota....

    9. 8. 2010,   13:14
  • *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

    9. 8. 2010,   13:14