Obavijesti

Sport

Komentari 205

Zdravko: Nemoguće je da moj brat Zoran postane izbornik...

Zdravko: Nemoguće je da moj brat Zoran postane izbornik...
1

NEGATIVNA ATMOSFERA To je naš jedini problem, to diktira našu igru. Tako je već osam godina. Izbornici i igrači su uvijek dobri, rekao nam je Zdravko Mamić i osvrnuo se na protekli tjedan

VIDEO

Zlatku Daliću treba skinuti kapu jer je podmetnuo leđa u ovoj teškoj situaciji, ali ni on nije Copperfield. Ja o tome ne odlučujem, ali očito je da će izbornik dobiti priliku nastaviti svoj posao dalje, rekao nam je Zdravko Mamić.

U ponedjeljak je, nekoliko sati prije utakmice Ukrajina - Hrvatska, na Facebooku objavio vrlo dug tekst.

- Morao sam to učiniti zbog dezinformacija i laži, to je bio razlog, 95 posto laži. Nisam ja imenovao Dalića - kaže Mamić.

Povedemo i eto prekida

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Među ostalim, napisao je i kako idući predsjednik HNS-a treba otići u London i nagovoriti Slavena Bilića da ponovno sjedne na klupe naše reprezentacije.

- On i Branko Ivanković od naših trenera u svijetu imaju najveće kompetencije da u budućnosti vode reprezentaciju. To ne znači da tvrdim kako Dalić nema kompetenciju - dodao je Mamić i osvrnuo se na zadnje utakmice Hrvatske.

- Mišljenja sam da naša reprezentacija uvijek igra dobro. Imali smo peh protiv Islanda, u Turskoj smo slučajno izgubili. Pa i protiv Finske je to dobro izgledalo, dominirali smo prvih 60 minuta, onda smo bili pod psihološkim pritiskom - rekao je Mamić i nastavio:

- Kod nas igru diktiru negativna atmosfera oko reprezentacije, tako je već osam godina. To je naš jedini problem. Mi nikad nemamo problem u izborniku ili u igračima. Pa evo i sad u Kijevu su pojedinci baklje bacali kad smo mi vodili. Kad Hrvatska igra dobro, oni se trude prekinuti utakmicu. Tako je bilo i u Milanu, lani na Euru, sad u Kijevu. Problem našeg nogometa je to, ljudi koji prave sačekuše izbornicima i ljudima iz saveza.

Srijedu navečer proveo je gledajući “Otvoreno” na Hrvatskoj televeziji.

- Zašto sad tema o nogometu? Da se zamagle prave problemi oko Akrogora. Ta je emisija o našem nogometu bila na razini 14. stoljeća - kaže Mamić.

To je pitanje za policiju

- To je uvijek isto, ponavljanje onih istih mantri, a ja već dvije godine nemam nikakvu funkciju u HNS-u. U Dinamu sam samo savjetnik, a uvijek se priča kako ja sve određujem. Odlučio sam tome stati na kraj - istaknuo je bivši potpresjednik HNS-a.

Zanimalo nas je vidi li Zdravko Mamić na klupi reprezentacije jednog dana i svojeg brata Zorana, koji nakon odlaska iz Dinama radi u Aziji, sad vodi bivši klub izbornika Dalića Al Ain.

- Zoran izbornik? To neću niti previše komentirati. Jasno da je u ovakvoj situaciji to nemoguća misija - kratak je bio Zdravko.

Za kraj smo ga pitali i ima li kakvih novih spoznaja o tome tko je planirao i izveo atentat na njega u Tomislavgradu, kad je ranjen.

- To nije pitanje za mene nego za policiju, ali zastrašujuće je da skoro dva mjeseca nakon napada ona ne izlazi ni s kakvim saznanjima. Tako je i s premlaćivanjem i napadom na našeg trenera Cvitanovića - završio je Mamić.

Nakon pobjede u Kijevu Zdravko je optimist. Vjeruje kako će Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama izboriti Rusiju. I da će Dalić voditi reprezentaciju na Mundijalu iduće godine.

  • UVIJEK SMO DOBRI Mamić tvrdi kako je Hrvatska igrala dobro i kad je gubila u Islandu i u Turskoj
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio