Obavijesti

Sport

Komentari 74

'Zdravko se može pouzdati u nas, nadam se da će se vratiti'

'Zdravko se može pouzdati u nas, nadam se da će se vratiti'
13

Hajduk je u ovih deset godina zaostao 219, a Rijeka 248 bodova i, žele li nešto napraviti, moraju naći angažman Zoranu Mamiću u inozemstvu, rekao je T. Svetina

VIDEO

Godinu u kojoj je osvojio deseti uzastopni naslov prvaka Hrvatske Dinamo je zaključio tradicionalnom predbožićnom skupštinom na kojoj je sudjelovalo 66 od 79 predstavnika pa su sve odluke pravovaljane. Donesene su jednoglasno.

- Ovom prilikom odajem priznanje Zdravku Mamiću. Može se pouzdati u nas i nadamo se da će uskoro biti s nama - rekao je na početku predsjednik kluba Mirko Barišić osvrčući se na izostanak izvršnog predsjednika kojem je zabranjen rad u klubu zbog Uskokove istrage.

Direktor kluba Tomislav Svetina osvrnuo se na uspješnu 2015. za "modre" u kojoj su osvojili dvostruku krunu i plasirali se u Ligu prvaka, a polusezonu su završili na prvom mjestu.

- Uvjeti za rad ove godine bili su sve, samo ne normalni. Liga prvaka dala nam je puno, ali puno je dala i ostalim klubovima u HNL-u. Svaki je dobio po milijun kuna - istaknuo je Svetina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U sljedećoj godini maksimirski klub očekuje 242 milijuna kuna prihoda i 237 milijuna kuna rashoda, što bi značio plus od pet milijuna kuna. Dobar dio toga trebao bi doći od marketinga, smatra Svetina.

- Zdravko je najavio da ćemo osam puta u sljedećih deset godina igrati Ligu prvaka, mi to možemo i vjerujem da ćemo zaigrati u tom natjecanju i sljedeće sezone. Naš je put imati što više domaćih igrača - istaknuo je.

Privatizacija je česta tema u Maksimirskoj 128 u posljednje vrijeme. Svetina je rekao da je bilo manjih smetnji u procesu "zbog represivnog aparata". No klub je dobio podatke revizorske kuće i sljedeće godine kreće u proces.

- Čitava se stvar privodi kraju, ostale su još samo konzultacije. Sutra je još jedan sastanak s Ministarstvom sporta u vezi toga pa ćemo znati više - rekao je predsjednik Barišić.

Iako su sportski rezultati bili u drugom planu, a financijski u prvom, Tomislav Svetina ipak nije propustio "bocnuti" protivnike u domaćem prvenstvu.

- Jedan od najzaslužnijih za ovih deset naslova je Zoran Mamić jer je bio trener, igrač i sportski direktor. Hajduk je u ovih deset godina zaostao 219, a Rijeka 248 bodova i, žele li nešto napraviti, moraju naći angažman Zoranu Mamiću u inozemstvu. Ali to se neće dogoditi - zaključio je sa smiješkom Svetina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener