Obavijesti

Sport

Komentari 178

Dobar ždrijeb za naše klubove: Dinamo i Rijeka mogu u Europu

Dobar ždrijeb za naše klubove: Dinamo i Rijeka mogu u Europu
1

Ako Dinamo prođe Ferencvaroš, a Rijeka Aberdeen, čeka ih playoff za plasman u Ligu prvaka odnosno Europsku ligu. Dinamo će na pobjednika utakmice Maribor - Rosenborg, a Rijeka na ciparski AEK ili Gent

VIDEO

Hrvatski prvak Dinamo ima otvoren put do Lige prvaka, dok Rijeka ima solidnu priliku za plasman u grupnu fazu Europske lige.

Dinamo će, prođe li Mađare u četvrtom pretkolu Lige prvaka igrati protiv pobjednika utakmice između slovenskog Maribora i norveškog Rosenborga, a Rijeka će, prođe li Škote, igrati protiv boljeg iz susreta između ciparskog AEK-a iz Larnace i belgijskog Genta.

Dinamo je protiv Maribora već igrao dvaput u kvalifikacijama Lige prvaka i oba puta prošao. U sezoni 2003./04. Dinamo je slavio na Maksimiru sa 2-1, a u Ljudskom vrtu je bilo 1-1 te su Zagrepčani prošli u 3. kolo kvalifikacija. Devet godina poslije Maribor je stajao Dinamu kao zadnja prepreka na putu do skupina Lige prvaka i opet su Zagrepčani bili uspješniji ostvarivši pobjede u obje utakmice, 1-0 u Mariboru te 2-1 u Zagrebu.

Prve utakmice doigravanja za Ligu prvaka na rasporedu su 20. i 21. kolovoza, a uzvrati će se igrati 27. i 28. kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bolji iz dvije utakmice plasirat će se u grupnu fazu Lige prvaka, dok će poraženi biti uvršteni u ždrijeb skupina Europske lige. Dogodi li se da Dinamo izgubi od Ferencvaroša u playoffu za ulazak u grupnu fazu Europske lige igrat će protiv pobjednika izraelskog Maccabija iz Tel Aviva i litavske Suduve.

Izabranici Igora Bišćana prvi susret protiv škotskog Aberdeena igraju na Rujevici u četvrtak, 8. kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije. Pobijede li Škote mogu se nadati i ulasku u grupnu fazu Europske lige jer su izvukli 'najlakši par', odnosno boljeg iz susreta ciparskog AEK-a iz Larnace i belgijskog Genta.

Prve utakmice doigravanja za Europsku ligu na rasporedu su 22. kolovoza, a uzvrati su tjedan dana poslije. Momčadi koje budu uspješnije u dvije utakmice plasirat će se u grupnu fazu Europske lige za koju će ždrijeb biti održan 30. kolovoza u Monte Carlu, s početkom u 13 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu