Obavijesti

Sport

Komentari 18

Zec: Mi razmišljamo drugačije; Nole: Ma Goran je nenadmašan

Zec: Mi razmišljamo drugačije; Nole: Ma Goran je nenadmašan
1

Đoković je Srbin, ja sam Hrvat, ali obojica smo sa Balkana i razmišljamo drugačije u odnosu na druge ljude, rekao je nedavno Ivanišević o Đokoviću, kojeg od nedjelje trenira

VIDEO

Goran Ivanišević (47) legenda je Wimbledona, čovjek čije je finale protiv Patricka Raftera, u kojem je postao prvi i jedini čovjek koji je s pozivnicom osvojio turnir All England Cluba. Novak Đoković (32) jedini je travnati Grand Slam osvojio četiri puta.

Sad će njih dvojica raditi zajedno. Zec je u nedjelju odradio prvi trening s Novakom i surađivat će s njim zasigurno za vrijeme Wimbledona, a postoji opcija i nastavka suradnje nakon najpoznatijega svjetskog turnira.

Ivaniševićeva supruga Nives na Instagramu je objavila Goranov selfie iz Londona s Đokovićem i njegovim glavnim trenerom, Slovakom Mariánom Vajdom uz tekst: "Braaaaavo medo!".

Bomba iz Wimbledona: Goran novi trener Novaka Đokovića!
Bomba iz Wimbledona: Goran novi trener Novaka Đokovića!

- Oduvijek sam znao da će se vratiti na vrh. Sjećam se da sam prije zadnjeg Wimbledona rekao njegovom treneru da će Đoković osvojiti titulu i ispostavilo se da sam bio u pravu, iako je tada bio tek 21. na svijetu - prisjetio se Goran u prosincu prošle godine u intervjuu za Times.

- Đoković je Srbin, ja sam Hrvat, ali obojica smo sa Balkana i razmišljamo drugačije u odnosu na druge ljude. Brojevi nas ne dotiču. Sjetite se, ja sam bio 125. na svijetu kada sam osvojio Wimbledon. Novak će biti najbolji u 2019. godini, ali sada se sastavlja nova grupa igrača koja će ga juriti - dodao je.

Dotaknuo se Goran Novaka i uoči ovogodišnjeg Roland Garrosa.

- Svi ste ga pokopali kad mu se dogodila ona ozljeda, pa i oni u Srbiji. Sve sam pratio, napravili ste mu "grob" i ušli u razne teorije zavjere. Pitali ste se što se događa s njim, povezivali ga s nekim čudnim stvarima, pitali se jede li meso, kako se hrani, zašto je smršavio - kazao je Ivanišević za Kurir i dodao:

- Da nije mentalno jak, ne bi osvojio toliko Grand Slamova. U jednom je razdoblju skrenuo s puta, što je možda i normalno, ali sad ponovno dominira tenisom. Igra s nevjerojatnom mirnoćom, vidi se da je spreman, u glavi je totalno čist i točno zna što hoće. Tad je najjači i nitko mu ne može prići.

Ivanišević: Iznenadio me poziv Novaka. Moramo se upoznati...
Ivanišević: Iznenadio me poziv Novaka. Moramo se upoznati...

Đoković je osvojio 15 Grand Slamova, Roger Federer 20. Između njih je Rafael Nadal s 18. Goran vjeruje kako Novak može na vrh ljestvice.

- On želi srušiti Federerov rekord, a kad on nešto želi, onda i ostvari. To je dosad pokazao bezbroj puta. Pravi je, svaka mu čast na svemu što je učinio za sebe i svoju zemlju - zaključio je Ivanišević.

Hrvat i Srbin imaju sjajan odnos, a i sličan temperament. Splićanin je kao igrač često razbijao rekete, a i Beograđanin se ne libi podvikati i gestikulirati na terenu.

- Dogodi se da bacim reket, opsujem, vrisnem. Definitivno nisam ponosan na to. Jesam li daleko od Gorana? Haha, Goran je nenadmašan - kazao je Đoković za Novu TV u svibnju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu