Obavijesti

Sport

Komentari 13

Zekić je napravio velike stvari, za Bočkajevu glupost nije kriv

Zekić je napravio velike stvari, za Bočkajevu glupost nije kriv
1

Nije mi bilo ugodno ući u svlačionicu nakon utakmice i vidjeti ljude od 27-28 godina kako plaču kao da je ovo tragedija, rekao je trener Osijeka nakon remija s Belupom. Navijači su se okomili na njega i igrače

VIDEO

Nije to bilo tako davno, prije nekoliko godina, mučno je bilo u Gradskom vrtu. Borilo se za ostanak u ligi, "Ponos Slavonije" spašavao se u borbi za ostanak u posljednjim minutama 2016. godine.

Treći je mjesec 2019. godine, a Osijek je i više nego stabilan prvoligaš. I iduće će sezone igrati u Europskoj ligi, izborio je polufinale Kupa, treći je u HNL-u. Razloga za dramu baš i nema.

Dobar Osijek, a Osijek koji je sedam bodova ispred Hajduka i tri boda iza Rijeke definitivno nije loš, zasluga je predsjednika Ivana Meštrovića, njegovog prijatelja i gazde Mađara Meszarosa, ali i trenera Zorana Zekića.

Tri i pol godine je Zekić u klubu. Meštrović je uvijek stajao iza njega, u jednom nam je razgovoru poručio kako želi da Zoran bude Osijekov Alex Ferguson.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Osijek: Konferencija za medije Zorana Zekića nakon utakmice s Belupom

Kažu da je trener onoliko dobar koliko igrači pod njim napreduju, prije svega mlađi igrači. A Zoran Zekić je ove sezone ostao bez Roberta Mudražije koji je za 2,7 milijuna eura otišao u Kopenhagen, Haris Hajradinović je za 2,5 milijuna eura prodan Kasimpasi, Bornu Berišića je za isto toliko kupio Rangers, napadača Grezdu su Škoti su platili dva milijuna eura. Netko je dakle nešto dobro radio ako se kupovalo igrače za sto, dvjesto, tristo tisuća eura pa ih se prodavalo po deset puta većoj cijeni.

No Zekić je iz nekog razloga pod velikim pritiskom. Tolikim da je prava drama nastala nakon remija sa Slaven Belupom 1-1 u nedjelju.

- Nije mi bilo ugodno ući u svlačionicu nakon utakmice i vidjeti ljude od 27-28 godina kako plaču kao da je ovo tragedija. Nije mi jasno zašto toliko negative oko kluba - rekao je nakon remija protiv Slaven Belupa trener.

Poručio je, između ostalog, i da navijači svakako trebaju kritizirati njega, a ne igrače.

Jasno nam je da je od silne ljubavi prema Osijeku ponekad teško trezveno razmišljati strastvenim navijačima "bijelo-plavih", ali samo da podsjetimo: Zekić je na klupi Osijeka pobijedio Dinamo nakon 16 godina u Maksimiru, dvaput je srušio europskog velikana PSV. Zamalo je izbacio i Glasgow Rangerse. Doveo je klub na prag skupina Europske lige.

Dakle, napravio je u ovih nekoliko godina nedvojbeno velike stvari za osječki klub. To su činjenice. Brojke ne lažu. 

NK Osijek - PSV Eindhoven

Istina, Osijek je kiksao protiv Belupa. Također, izgledao je loše protiv Dinama, ali i dalje je pri samom vrhu HNL-a s dobrim šansama da u zadnjih 13 kola izbori Europu.

Grezda, Hajradinović, Barišić, Mudražija... Pa to su četiri ponajbolja igrača Osijeka, koja su ove sezone napustila klub.

Osijek mora prodavati da bi preživio. To je normalan proces i to navijači trebaju prihvatiti. Ostao je Zekić bez nekih jakih aduta, ali i dalje je u igri za trofej. I u igri za mjesto viceprvaka Hrvatske. 

Dinamo je nedodirljiv, a Osječani su tu uz bok Rijeci. Nije sve baš tako crno u Gradskom vrtu.

Petar Bočkaj je svakako napravio glupost i nije pomogao u pripremi utakmice protiv Slavena, ali za to Zekić stvarno nije kriv.

Ne može on pratiti svoje igrače u večernjim izlascima, paziti tko je koliko popio i sjeda li onda pijan za volan automobila.

Sjetite se, kad je pao PSV, Zekić je zajedno s Kohortom navijao na tribini.

Naravno, nogomet je to i sad neki od navijača s njim nisu zadovoljni. 

Ali uhvati li Dinamo barem bod protiv Benfice pa viceprvaka Hrvatske za godinu i pol dana bude igrao kvalifikacije Lige prvaka, jeste li sigurni da to neće biti Zekićev Osijek? Vaš Osijek...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov