Obavijesti

Sport

Komentari 23

Gerrard u Osijeku: Obožavam Luku, a Hrvati su svjetski vrh

Gerrard u Osijeku: Obožavam Luku, a Hrvati su svjetski vrh
1

Osijek i Glasgow Rangersi igraju međusobno u drugom pretkolu Europske lige. Svoje dojmove nvinarima na press konferenciji podijelili su legendarni Steven Gerrard i Zoran Zekić...

VIDEO

Višestruki prvaci Škotske Glasgow Rangersi došli su Osijek gdje će igrati protiv "bijelo plavih" u drugom pretkolu Europske lige. Na press konferenciji uoči utakmice govorili su legendarni Steven Gerrard kojemu je ovo prvi seniorski trenerski angažman i trener Osijeka Zoran Zekić. Kapetana Liverpoola jako je čudno vidjeti na mjestu trenera jer je godinama bio lider svojim suigračima na terenu.

On je čovjek koji je odigrao preko 500 utakmica za Redse, nastupao na Svjetskim prvenstvima te dizao pehar Lige prvaka, a sad je došao u gradski vrt kao trener suprotstaviti se Osječanima...

- Ovih tjedan dana smo iskoristili za popravljanje stvari. Sve teče dobro. Znamo gdje se trebamo unaprijediti. Pripreme za utakmicu su prošle dobro. Moramo biti agresivniji u igri, posebno u finišu utakmice. Jer, imali smo problema u posljednjim trenucima utakmice, gdje su nam protivnici znali napraviti problema - rekao je veliki Stevie te pokazao da iznimno respektira Osječane

- Već u prvom kolu vidjeli smo da su oni favoriti te da ćemo najvjerojatnije igrati s njima. Gledali smo utakmicu s Petrocubom, imaju jako dobrog igrača na lijevoj strani, koji je iznimno opasan s ubačajima i igra Osijeka se bazira na tu lijevu stranu - kazao je Steven Gerrard te označio novo pojačanje Osijeka Hentyja kao jako opasnog igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Njih dvojica, ali i još nekoliko igrača Osijeka mogu sami riješiti utakmicu, tako da se radi o iznimno kvalitetnoj ekipi, ali mi gledamo samo nas i ako Rangers bude pravi, ne bojimo se nikoga - zaključio je Gerrard pa se dotaknuo Hrvatske.

- Mislim da u ovom trenutku imate najboljeg veznog igrača na svijetu. Obožavatelj sam Luke Modrića. Također, tu je i jedan od mojih najboljih prijatelja u nogometu - Dejan Lovren. Čestitam im na plasmanu u finale, svaka čast Hrvatskoj. A što se tiče Engleske, pobijedit ćemo vas sljedeći put.

Legendarni Englez preuzeo je škotskog velikana na kraju prošle sezone, a prije toga je vodio juniore Liverpoola.

Svoje dojmove uoči utakmice novinarima je podijelio i trener Osijeka Zoran Zekić, koji je postao ljubimac publike nakon što je prošle sezone sa svojim momcima srušio velikana PSV. U gradskom vrtu nadaju se da će i slavni Škoti pasti.

- Može se igrati protiv njih, naravno. Ali, uz dužno poštovanje, mi moramo biti na razini više. Neću vam govoriti što sam analizirao, kako ćemo se ponašati. To je stvar za nas. Jako je puno novih igrača ondje, mahom iz Liverpoola, a otkud je došao i novi trener, osoba s preko 100 trofeja u nogometnoj karijeri - rekao je Zoran Zekić pa je nastavio:

- Ne smijemo gubiti lopte kako je to bilo prije. Sve češće mi ne uspijevamo sačuvati mrežu. Vezni igrači moraju biti na vrhunskoj razini sutra, jačoj agresivnosti, dodavanju. Trebamo igrati pametno, mudro, kompaktno, s brzim prebacivanjem linije. Očekujem Rangers između presinga i pasivnosti. Bit će mirni i kompaktni. Neće postaviti presing igru, niti 'divljati'. Bit će oprezni. I oni sami ne znaju koliko mogu trenutno. Nisu dugo zajedno, a nadam se da nisu ni pohvatali sve nove ideje novog trenera. Ni moji nisu pohvatali u ove dvije godine - rekao je raspoloženi Zekić pa još jednom istaknuo koliko se divi Stevenu Gerrardu.

- Ponajbolji svjetski igrač dugi niz godina, imam poštovanje prema tom čovjeku. Ali, nadam se da nije takav trener kakav je bio igrač. Nadam se da će pričekati neko vrijeme da postane trenerska klasa, neka se još malo strpi - zaključio je Zekić.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 20:45...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet