Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zekić nikad bliže otkazu! Ivan Meštrović: Nisam siguran ni ja

None Foto: Davor Javorović/Pixsell/

Predsjednik i ja dogovorili smo se da u iduća dva tjedna napravimo potpunu mobilizaciju momčadi i da se probamo izvući iz ove situacije, rekao nam je Osijekov trener Zoran Zekič

Želimo da Zekić postane naš Alex Ferguson ili Guy Roux - rekao nam je nedavno Osijekov predsjednik Ivan Meštrović.

No, za to je ipak važan jedan preduvjet: rezultat.

Osijek je trenutačno u krizi, nakon poraza od Rijeke 3-1 Meštrović je pozvao Zekića u ured...

- Bio je to uobičajen razgovor mene i predsjednika. Situacija nije dobra, dogovorili smo se da u iduća dva tjedna napravimo potpunu mobilizaciju momčadi i da se probamo izvući iz ove situacije - rekao nam je kratko Zekić.

Meštrović je bio nešto rječitiji:

- Nije bilo nikakvog sastanka, samo razgovor mene i Zorana, koji je uobičajen nakon svake utakmice na koju mogu doći. Svjesni smo kakva je situacija, ali Osijek je među prva tri u ligi i u polufinalu smo kupa, to je bilo među zacrtanim rezultatskim ciljevima ove sezone. Hoće li Zoran voditi iduću utakmicu? Može se razboljeti, pa ne biti na klupi, a ja u ovom trenutku nisam vidovit da to znam. On je dugo u klubu, dugo je trener, ali ništa u životu nije previše sigurno. Nije sigurna ni moja poizicija, a kamoli nečija druga - rekao je predsjednik Osijeka.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Zekić bi trebao dobiti još utakmicu-dvije da pokuša podići momčad i da Osijek proigra sukladno očekivanjima. Ako se to ne dogodi, Osijek će tražiti novog trenera.

Jer Meštrović je ostavio takav dojam da klub razmišlja dugoročno, a ne samo o iduće dvije-tri utakmice, da će se sigurno testirati i bilo javnosti, navijača, pa će tada biti donesena odluka.

Iduće su utakmice nakon reprezentativne stanke kod kuće protiv Gorice (ponajboljeg gosta lige), pa gostovanje u Zaprešiću, i potom Hajduk na Poljudu i Dinamo u kupu.

Jasno je da Osijek do kraja sezone mora biti bitno bolji nego što je zadnjih tjedana, da bi Zekić dočekao Hajduk i Dinamo...

Komentari (32)
  • Mestrovic je imao Bjelicu na pladnju prošle sezone pa je mislio da je Zekic i dalje bolje rješenje...imao je Bišćana na pladnju,opet je vjerovao Zekicu...a sad moze dovesti jedino Stanka Mrsica ...

    18. 3. 2019,   12:37
  • Dovesti Antu Đapića da trčkara okolo nebi li skinuo koju kilu

    18. 3. 2019,   14:32
  • Sigurno će dovesti "Murinja". Kada je Osijek igrao dobro a i sada igra bez obzira na rezultat, sve je bilo OK "Zekić doživotni trener" itd, itd. Trenutno kada je malko slabije odmah smjena? Meštroviću "a di si ti" pjeva Marijan Ban?

    18. 3. 2019,   12:46