Obavijesti

Sport

Komentari 32

Zekić: Suci, ne morate svirati baš svaki kontakt na utakmici!

Zekić: Suci, ne morate svirati baš svaki kontakt na utakmici!
1

Kad smo kod Hajduka, znam da je ovo težak poraz, ali u četvrtak ih čeka važna utakmica. Od srca bih poželio Kopiću svu sreću i da ima što više naših klubova u sljedećem pretkolu u Europi, kaže Zoran Zekić

VIDEO

Osijek je fantastično otvorio prvenstvo i s rekordnom pobjedom protiv Hajduka od 4-1 najavio da će i ove sezone biti opasan protivnik u borbi za sam vrh. Ono što je nedostajalo Osječanima u europskim utakmicama napokon se posložilo. Bili su agresivniji, a debitant Guti koji se upisao i u strijelce je pružio sigurnost u obrani zajedno s povratnikom Škorićem.

- Imali smo tri treninga. Odigrao je vrhunski osim što mu je Nižić pobjegao kod gola, a to mu se ne smije dešavati. Bit će jedan lider naše momčadi, već je pohvatao nekoliko najvažnijih riječi. Dobili smo snagu u njemu i bit će iz utakmice u utakmicu sve bolji, a pored njega će biti bolji biti i Mudražija i Grgić, a Mile Škorić - ako on uopće i može biti bolji - nahvalio je svoj stoperski par nakon utakmice Zoran Zekić.

Iako je Osijek rano primio pogodak, škaricama Hentyja se vratio već u 19. minuti u utakmicu, a nakon toga je započeo pad Hajduka.

Trener Osijeka je prokomentirao i veliki broj kartona. Naime, sudac Fran Jović je pokazao devet žutih, od toga sedam igračima Osijeka. Zbog dvije opomene Osijeku je isključen Pilj u sudačkoj nadoknadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kartoni? Bili smo agresivni, a sudac je zauzeo takav kriterij. Ako se ovako budu dijelili kartoni onda ćemo svako drugo kolo imati rezervnu momčad. Ja već dugo apeliram na suce da ne lome utakmice, da nas puste da igramo. Imamo sad i kvalitetnije terene, ne mora se svaki kontakt svirati...

- Odigrali smo derbi koji ćemo pamtiti. I protiv Rangersa smo odigrali jako dobro, nedostajao je samo pogodak da ugođaj bude poput ovoga. Čestitam igračima koji su nakon psihičkog i fizičkog pražnjenja odgovorili na ovakav način i navijačima na sjajnom navijanju. Bilo je u startu frustrirajuće primiti gol iz nečega što znaš da je Hajdukov glavni adut - prekid i ubačaj na Nižića na prvu stativu...

- Ali srećom vratili smo se brzo, iz dvije prekrasne akcije, ne zna se koji je ljepši gol, a onda smo u drugom poluvremenu bili pametni i mogli smo još koji put biti mirniji pred golom.

- Hajduk je bio opasan u okomitim pasovima, ali Henty je zabio fantastičan gol, a kada protivnik vidi da si brz, koliko si okomit, onda mu se nije lako vratiti u utakmicu - ističe trener Osijeka koji je iskoristio priliku i da pruži podršku kolegi na Hajdukovoj klupi.

- Kad smo kod Hajduka, znam da je ovo težak poraz, ali u četvrtak ih čeka važna utakmica. Od srca bih poželio Kopiću svu sreću i da ima što više naših klubova u sljedećem pretkolu u Europi.

- Nadam se da nas ova dobra igra neće uplašiti, nego da će nam dati krila, ali da nećemo ni previše poletjeti i da ćemo dobiti na stabilnosti. Imamo dosta pehova, samo da budemo kompletni. Ja sam napokon dobio neke igrače koje sam dugo čekao što se tiče dizanje forme, to mi je velika vjera za četvrtak i za nastavak prvenstva, moraju tako nastaviti.

U četvrtak Osječane čeka važan uzvrat u Glasgowu protiv Rangersa koji je dobio 1-0 u prvoj utakmici. Ako budu igrali kao protiv Hajduka, imaju se čemu nadati.

- Igrat će pred 60 tisuća navijača, bit će puno agresivniji i odvažniji, trebamo biti ponosni, hrabri, pametni i pravovremeni. Trebamo uživati, a ne plašiti se. Nadam se da ćemo se svi radovati i biti pozitivniji - zaključio je trener Osijeka.

Trener Hajduka Željko Kopić nije imao previše razloga za zadovoljstvo.

- Ušli smo dobro u utakmicu, a nakon toga smo imali par jako loših defenzivnih reakcija i u dvije minute smo primili dva gola. U trećoj trećini nismo bili pravi ni okomiti i nismo rješavali situacije jedan na jedan. Sve što se moglo loše dogoditi i otići na kontra stranu, danas je otišlo - rekao je Kopić nakon utakmice.

- Znamo da Osijek uvijek doma igra agresivno i napada druge lopte. Još uvijek sam vjerovao da u drugom poluvremenu možemo preokrenuti, ali ostali smo bez golmana Duke i Nižića i još je dosuđen jedanaesterac - dodao je Kopić koji sada nakon teškog poraza mora brzo doći momčad jer Hajduk već u četvrtak gostuje u Bugarskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe