Obavijesti

Sport

Komentari 42

'Želiš biti kao Dražen? OK, ali odazovi se u reprezentaciju...'

'Želiš biti kao Dražen? OK, ali odazovi se u reprezentaciju...'
1

Mario Hezonja u Portlandu će nositi broj 44, koji je nosio i legendarni Dražen Petrović. To nije najbolje sjelo njegovoj majci Biserki koja mu je poručila: "Reprezentacija je svetinja!"

VIDEO

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja (24) novi je igrač Portland Trail Blazersa. Potpisao je na dvije godine uz minimalnu plaću od 1,7 milijuna dolara godišnje, a na dresu će nositi broj 44.

Isti je to broj koji je nosio i jedan od najvećih hrvatskih sportaša, nikad prežaljeni "košarkaški Mozart", Dražen Petrović. Šibenčaninu je to bio prvi NBA klub u kojeg je stigao 1989. iz Real Madrida.

- Drago mi je što je Mario izabrao broj 44 da sve podsjeti na mog Dražena i trag kakav je ostavio u NBA ligi. Ipak je Portland klub koji ga je draftirao i u kojem je odigrao prve NBA utakmice - rekla je za tportal Draženova majka Biserka Petrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, dodala je i drugu stranu priče.

- Ovih putem poručila bih mu kako bih željela da se redovito odaziva u hrvatsku reprezentaciju kao što je to radio Dražen. Bilo bi lijepo da tako razmišlja. Ipak je u bilo kojem sportu reprezentacija svetinja!

Mario Hezonja u čast Draženu uzeo njegov broj u Portlandu...
Mario Hezonja u čast Draženu uzeo njegov broj u Portlandu...

Podsjetimo, Hezonja se još 2017. odbio odazvati na EuroBasket, kad je izbornik bio upravo Draženov brat Aleksandar, a nije igrao ni kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini. Štoviše, nije se javio ni novom izborniku Veljku Mršiću uoči nastupa naših košarkaša na Ljetnoj ligi.

S druge strane, Dražen se redovito odazivao pozivu u nacionalni dres. Pa čak je i 1993. godine igrao kvalifikacije za EuroBasket iako bi reprezentacija i bez njega vrlo vjerojatno bez problema izborila završni turnir. A po povratku s tog turnira u Poljskoj je i poginuo...

- Pa sjetite se ljeta 1993. kad je Dražen, bez razmišljanja, s ozlijeđenim koljenom odlučio igrati u hrvatskom dresu kvalifikacije za EuroBasket. Mnogi igrači danas na takvo nešto ne bi pomislili i zato poručujem Hezonji da tako prati Dražena i njegovu ostavštinu - zaključila je Biserka Petrović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi