Obavijesti

Sport

Komentari 11

Želiš li u Barcelonu ili Dinamo, bježi od njih pa im se vrati...

Želiš li u Barcelonu ili Dinamo, bježi od njih pa im se vrati...
1

Za igrače, neki su klubovi veliki, a neki preveliki. Pa ih uvuku u zamku, pa neke preprodaju, posude, neke preuzme najružnija statistika. I kupe novih dvadeset

VIDEO

Svaki klinac, pa i formiran igrač koji žel biti novi Olmo, treba sam sebi odgovoriti na pitanje bi li Šuker postao Šuker da je odmah išao u Real, a ne prije u Sevillu. Relativno lako je bilo Prosinečkom. Bio je najbolji na svijetu. Real je veze potezao da bi u Uefi isposlovao pravilo da igrači iz bivše Jugoslavije, mlađi od dvadeset i osam godina, smiju otići u inozemstvo. Relativno je lako ako ti menadžeri i klubovi daruju Mercedes samo da ti pokažu da su ozbiljni. I to prije trideset godina. I ako si toliko velik da možeš preživjeti prelazak iz Reala u Barcelonu.

Pokretanje videa...

01:28

Nije isto, kao Meho Kodro s dvadeset i osam godina i 73 gola za Real Sociedad, znajući tko te i što tamo čeka potpisati za Barcelonu, nije isto što i potpisati za Real Madrid kao Igor Jovičević s osamnaest. Kodro je okusio Barcelonine pripreme, zabio devet golova i išao dalje. Dosanjao je, ali ga san nije koštao. Dapače. Koliki su odlazili u Real ili nešto manje klubove, da bi ih to koštalo kao i klubiće iz manjih sredina osvajanje prvenstva ili prevelike ambicije.

Za publiku su klubovi – veliki. Samo veliki. Za navijača ništa nije preveliko. Za igrače, neki su veliki, a neki preveliki. Usisavaju kao crne rupe. U stanju su spljoštiti igrača. Kao što je za Olma bila dobra odluka, možda najbolja u životu, po ostvarenje sna otići u Dinamo, za mnoge je mulce i dečke koji sanjaju Hajduk i Dinamo vjerojatno, gotovo sigurno najbolja odluka potpisati za Osijek ili Rijeku. Ako ih Osijek i Rijeka žele. Ni Belupo nije loš.

Gledam tu djecu i mislim si, razmišljaju li roditelji ili staratelji o riziku koji preuzima klub i riziku koji preuzima, zapravo dijete. Ma bilo dijete i punoljetno. Mislim si, ako i zbog čega postoji Šimićev sindikat, treba postojati i da svima koji zatraže savjet, uputu, pomogne izbjeći zamku u kojoj su stradali mnogi premali za klubove kojima su oni bili prihvatljiv rizik. Uzmu i dvadesetak sanjara, nije im frka ne preživi li selekciju ni jedan. Neke preprodaju, posude, neke preuzme najružnija statistika. I kupe novih dvadeset.

I danas pamtim Brolinovu izjavu nakon što ga je pozvao Milan. "Svaki čovjek treba znati mjeru. Parma je moja mjera."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu