Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Željko Kopić i igrači Hajduka su podržali akciju darivanja krvi...

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dolazak su potvrdili brojni sportaši, sportske legende i djelatnici, čelnici i igrači Hajduka na čelu s Kopićem, Caktašem, Palaversom i Juranovićem... Doći će i splitski olimpijci

U prethodnih šest izdanja već smo preskočili brojku od 200 darovanih doza krvi, a s obzirom na najave i opsežnost akcije, koja svake godine broji sve više sudionika, računamo na novi rekord i ove sezone. Nadamo se da ćete nam u tome pomoći, na čemu Vam unaprijed zahvaljujemo.

Tim riječima počinje akcija darivanja krvi koju svake godine organizira grupa splitskih sportskih novinara 4N, u suradnji s HNK Hajduk i Crvenim križem. Kao i svake godine, tako se i ove tijekom ljeta moglo čuti apele iz bolnice za dodatnim dozama krvi.

Dolazak su potvrdili brojni sportaši, sportske legende i djelatnici, čelnici i igrači Hajduka na čelu s Kopićem, Caktašem, Palaversom i Juranovićem...

Doći će i splitski olimpijci, koji će aktivno podržati akciju. Za sve davatelje osigurani su obroci i piće te posebni darovi za najmlađe darivatelje i one koji krv daruju prvi put, dok će najsretniji darivatelj otići kući s originalnim dresom Hajduka.

U srpnju ove godine iz KBC-a Split poslali su apel zbog nestašica krvi krvnih grupa A i O. Odazvalo se 150 građana, od kojih je samo sto moglo dati krv.

Iz bolnice su im zahvalili, no istaknuli su kako im je potrebno još 450 doza krvi kako bi bolnica mogla normalno funkcionirati jersu zalihe na kritičnoj razini.

VIDI OVO! 10 zanimljivosti o Dinamu koje niste znali!

Komentari (12)
  • Ja na razumijem ovaj portal. Jel clickbait ili šta? Na članku o dobrovoljnom darivanju krvi u kojem je Hajduk samo jedan od tri organizatora, a njegovi igrači ni 15% donatora dopuštate ovakve gnjusne, jadne, bolesne komentare... Je li vas imalo sram, redakcijo?

    28. 8. 2018,   13:30
  • Trebali ste u Zagreb otići dati krv da dobijete vaučere za Dinamovu tekmu večeras protiv Young Boysa...

    28. 8. 2018,   10:50
  • misle si......."bolje da darujemo krv nego da nam navijači proliju krv" :)

    28. 8. 2018,   10:09