Obavijesti

Sport

Komentari 16

Željko Kopić: Od D. Simeonea sam učio kako slomiti Dinamo

Željko Kopić: Od D. Simeonea sam učio kako slomiti Dinamo
2

KOPIĆ U MISIJI Satima gledam Guardiolu, Mourinha i Simeonea, kaže trener Slavena Željko Kopić. Finale Kupa s Dinamom je danas od 18 sati (Arena Sport 1)

VIDEO

Kad je Slaven Belupo posljednji put pobijedio Dinamo, u rujnu 2008. godine, Željko Kopić još nije bio počeo trenersku karijeru. Krenuo je godinu kasnije u Zagorcu, a ovo će mu danas biti najveća utakmica u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Slaven Belupo za pobjedu nad Dinamom ne zna u posljednjih 27 utakmica, 24 pobjede “plavih” i tri remija.

- Gledajući statistiku, ali i snagu Dinama, jasno je da nam šanse baš i nisu velike. Ipak, mi se nismo zadovoljili time što smo došli do finala. Danas idemo po čudo - kaže nam Željko Kopić.

On se danas vraća u rodni grad, na svoj Gradski vrt.

- Uvijek je vrlo emotivno kad se vraćam u Osijek. Tamo sam igrao do pionira. Onda sam otišao u Dinamo, tamo sam četiri godine igrao u kadetima i juniorima - kaže trener Slaven Belupa i nastavlja:

- Bio sam veznjak, solidan veznjak. Moja su generacija Igor Bišćan, Tomo Šokota, Josip Šimić. Treneri su mi u Dinamu bili Zvezdan Cvetković, Rora, Đalma Marković, Braović, Kobešćak.

Četiri je godine Kopić kao igrač proveo u mlađim uzrastima Dinama. Zbog toga za njega nema dvojbe, “plava” mu je boja prirasla srcu, ali ne želi se zaletjeti i sad pričati o tome da će jednog dana biti trener hrvatskog prvaka.

- Mnogi su treneri u Hrvatskoj obećavali. Kažu i da ja obećavam, ali to ne mora ništa značiti - skroman je Željko Kopić.

Sedam je godina trener, gaji napadačku nogometnu filozofiju, pokušava učiti od velikih.

- Satima sam gledao utakmice koje su vodili Jose Mourinho, Pep Guardiola i danas Diego Simeone. Pokušavam izvući neke zaključke od tih velikana - kaže Kopić, koji je rušio Hajduk, Rijeku, ali Dinamo još nije.

- Da, još čekam na prvu pobjedu protiv njih - kaže Kopić.

Danas mu je idealan trenutak, ako Slaven Belupo osvoji Kup, bit će to senzacija nad senzacijama, a zamalo su do čuda protiv Dinama došli u finalu Kupa 2007. Zagrepčane je tad u uzvratnoj utakmici u Koprivnici spasio gol Gordona Schildenfelda u završnici.

Dinamo ide po 14. titulu u Kupu. Zoran Mamić uvijek ističe kako u Hrvatskoj sve ovisi samo o Dinamu. Ipak, svjestan je kakvu je dramu njegovoj momčadi priuštio Split u finalu prošle sezone. Prije četiri dana u Koprivnici je bilo 3-0 za prvaka. No ovo je druga priča, ta je utakmica bila nevažna, a ova se igra za Rabuzinovo sunce. Za mnoge je igrače Slaven Belupa finale u Osijeku utakmica karijere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao